Nükleer Santral Kurulsun Mu?

konu oldukca farklı boyutlar kazanmış durumda

peki kendimizw şunları hiç sorduk mu?

trafik kurallarının oluşmadığı ve düzenin olmadığı, motorlu araçların ilk icat edildiği dönemlerde, çeşitli gerekçelerle motorlu araç üretimi ve kullanımı yasaklansa idi bu gün teknoloji ne durumda olurdu. (unutmayalım ki hava kirliliği, kazalar,......vs sebebler olduğu halde bugün; "ben motorlu araçları bıraktım" diyebilenimiz varmı?)

ikinci olarak, Elektrik enerjisinin günümüzde hala etkin ve verimli kullanımı henüz tam olarak başarılamamış iken. bu enerji türünden korkulup sakıncaları var diye (her an potansiyel tehlikedir. yangın, canlılar üzerinde direk veya dolaylı etkileri,....vs) bu gün hangimiz bu enerji türünden vazgeçebiliriz.

ve kıyaslandığı zaman, hidroelektrik santrallerinin ya da termik santrallerin....vs doğa üzerinde oluşturdukları etki ve değişimler göz önüne alındığı zaman, bu etkiler ile nükler santrallerin oluşturdukları artık ve çevre etkilerini kıyasladığımızda, görünüş farklıda olsa, sonuç olarak aynı seviyede yaşamı ve doğayı tahrip eden sonuçlar yokmu?

yani hangisi hangisine göre avantajlı durumda olayı bu yönüyle hiç düşündük mü?

tamam nüklere hayır diyelim, ama evinizin bitişiğine bir termiksantral kurmak gerekiyor ya da bulunduğunuz bölgeye baraj yapılıyor boşaltacaksınız deseler, genede nüklere istinaden tamam dermiyiz? ya da önümüzdeki günlerde elektrik enerjisine yapılan zam ve yapılacak zamlara evet deyip, sadece günlük size 5 saat kesinti uygulanacak deseler genede nüklere hayır dermiyiz?

tamam nüklere hayır diyelim! ama nelere evet demek zorunda kalacağımızı hiç düşündünüz mü?
 
abuzettin20 ' Alıntı:
Barajlar yüzünden yerinden yurdundan olan insanların madi ve manevi tazminatlarını kim karşılayabilir?
sayın abuzettin20,
evinizin 100 metre yakınına nükleer santral kurulursa,siz oradan taşınmaz mısnız?Bu durumda nükleer santral de yerinden yurdundan etmiyor mu?
 
Sn.m-usta-fa
zaten benimsöylemeye çalıştığımda bu; hepsini istediğiniz terazide istediğiniz kefeye koyarak ölçün sonuç aynı değişen bişey yok bence.

peki siz hiç diğer kefeye, Elektrik kesintisi ya da yapılan zamları koyarak tartım yaptınız mı?

dünyada termik santrallerin çevre üzerindeolan etkilerini bilmeyen yoktur. peki bir baraj bendinin yıkılması (dünyada yaşanmış örneği varmı bilmiyorum, ama bulgaristan ın baraj kapaklarını açması bile trakya bölgesine yetmekte) ne gibi bir felaket doğurur? :

sağ elim mi? , sol kolum mu? sorusuna cevap aramaktansa nasıl ikisinide kurtarırım sorusuna cevap arayalım bence

"nükler santral kurulmasın" Neden?

"ee ben öğle istiyorum da ondan" Değil

biri olmassa biri kurulacak bu eninde sonunda kaçınılmaz olanı; ama hangisi bizim çoğrafyamıza, iklimimize, insanımıza,....... uygundur bunu tartışalım bence
 
Trakyanın girişine bir baraj da sen koyarsan bi şey olmaz.
Abuzettin ,baraj patlarsa insanlar boğulur ve ölür.
ama baraj kapağı patladı diye,4 bacaklı çocukları,iki burunlu yeğenleri,yapışık kafalı kuzenleri olmaz.
 
peki hangisini mi daha iyidir bunumu değerlendirmeliyim?
Hayır ikiside birbirinden kötü

peki o zaman ameliyat masasında yatan bir hastanız, ölüm ve yaşam arasındaki ince çizgide dolaşırken Elektrik kesilmesimi daha iyi, ya da hava kirliliğinden değişin eklim ve bunun sonucunda türeyen garip canlılar ve karaları istila eden sularmı daha iyi?

hiç biri, ee çözüm nedir yeşilenerji mi? sanırım belki, tabi forumda konuşulan bir kaç adet "rüzgarla nasıl enerji üretebilirim" vs gibi konuyu saymazsak,

biz sanırım çözüm bulmaktan çok tartışmayı seven bir toplumuz

peki sayın m-usta-fa nükler kurmayalım, termik ve hidroelektrik santralde kurmayalım ne yapalım hadi siz söyleyin çözüm nedir??

Buyrun sizden alalım ("karanlığa bürünelim" demeyi düşünmüyorsunuzdur umarım)
 
kim dedi hidroelektrik kurmayalım diye?En azından ben demedim.
Nükleer enerjinin sanıldığı gibi ucuz Elektrik sağlamadığını duymuştum.
ayrıca ben yazımın neresinde nükleer enerji kurulmasın dedim?
Sadece baraj yapılırken evinden barkından olunuyor demişsiniz ya,nükleer de olmuyor mu dedim.Zaten bu nükleer tesis patlayınca rusyada da patlasa biz çekiyoz.Madem patlayacak,elin uranyumunu soluyacağımıza kendi uranyumumuzu soluruz.Peki sayın abuzettin bizim ülkemizde sizce nükleer santrali adam gibi işletecek insanlar mı var?
Yazılarımın bir yerinde dememiştim ama şimdi diyorum.Nükleer enerjiye karşı sayılırım.Şöyle ki,çok güvenli yapacaklarsa olabilir.Ama bu kadar doğal kaynak varken,rüzgar güneş bir yere kadar ama en önemlisi su.Su varken,termiğe de nükleere de karşıyım.Çernobili unutmamak lazım.
Ben biraz eski kafalıyımdır.Gazlambası ve mum benim için elektrikten caziptir.onun için tüm dünya kalacaksa biz de karanlıkta kalabilirz.Ama düşmanda elektrik varsa,bizde de olmalı tabii.
 
Ama düşmanda Elektrik varsa,bizde de olmalı tabii.

iyide nasıl? bence en azından burda saydığımız üçtür enerji üretimininde zararları ve riskleri var. çeşitleri ve türleri etki alanları farklı olsada, 1 insanın hayatı ile 1000 insanın hayatının değeri aynıdır.

hidroelektrik için barajların bizden götürdükleride hiç azımsanacak şeyler değil.

Ama bu diyet ödenecek ise en azını hesaplayıp bulmak taraftarıyım
 
Tabii can kardeşim,sen hesapladın da hesabın yanlış mı dedik.
 
Arkadaşlar merhaba,
Öncelikle geceniz mübarek olsun.Nükleer konusuna gelince bende %56.5'a katılıyorum.Ben özel bir termik santralde çalışmaktayım ve kışın yaşanan olaylardan herkesin haberi vardır sanırım.Onlarca gün 2310 MW +1540 MW = 3840 kurulu gücündeki santrallerimiz yarı yükte çalıştı gaz kesintileri nedeniyle.Yani o günlerde Türkiye'de herşey yarım gitti.Hidro elektrikler konusunu açmaya bile gerek yok.Kaçaklar konusunda da herkesin hemfikir olduğunu düşünüyorum,bence öncelikle kaçaklar üzerinde yoğunlaşmalı ve %27 'leri 7-8 civarlarına çekebilirsek çok güzel olacak fakat buda bizim enerjiye olan ihtiyacımızı karşılayamayaktır.Neticede yine yeni santrallerin kurulması gerekiyor. Bu ister yerli kaynaklarla olsun yada nükleer ( Tabii nükleer teknolojiyi Türkiyeye tam anlamıyla getirip uranyum zenginleştirme işlemini de yapabilmemiz şartı ile ) olsun farketmez.
 
abuzettin20 kardeş al sana fıkra gibi gerçek bir olay : karadenizde fırtına vadisine hidroelektrik santrali yapılması için mecliste konuşmalar yapılıyor bir milletvekili söz alıp diyor ki bunun maliyeti ülkemize ne olur;
-300 milyon dolar.
kazanacağımız elektriksel fayda nedir?
-30 milyon dolar?
soruyu soran vekil bir anda şaşırıyor. ve
-böyle birşey olur mu .dediğinde cevap veren vekil şunu diyor:
-AMA BU SANTRALİ YAPMAZSAK KARANLIKTA KALIRIZ.
diğer vekilin verdiği cevapsa şu;
- HOCAM SİZ PROF. OLMUŞ BİR İNSANSINIZ, BENSE İLKOKUL MEZUNUYUM AMA ŞUNU BİLİYORUM Kİ 30 MİLYON KAZANMAK İÇİN 300 MİLYON HARCANMAZ.

Biz bu teknolojiyi ülkemize getirirsek dışa bağımlı olmaya devam edeceğiz,yakıtıyla,teknik desteğiyle,işletmesiyle vs... bu tür bir santrali kurduktan sonra ve her şeyi dışa bağımlı olduktan
sonra o santral bizim mi olacak?pek zannetmiyorum.heee şu da söyleniyor bu santral olursa atom bombamız da olur. BU GÜNKÜ İMKANLARI ÇERÇEVESİNDE TÜRKİYE CUMHURUYETİ'NİN İSTENİRSE 3-5 SENE ZARFINDA NURTOPU GİBİ BİR BOMBASI OLUR. bunu ben değil atom mühendislerimiz dile getiriyor.hasılı BENİM ÜRETMEDİĞİM SADECE TÜKETTİĞİM TEKNOLOJİ BENİM DEĞİLDİR .TÜKKETİĞİM TEKNOLOJİDEN DE PARA KAZANAMAYIZ
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…