ercanbilgin
Üye
bence kurulsun buna ülke olarakiğtiyacımız var
Gelişmiş ülkelerden kastınız Japonya, Fransa, Rusya, Çin ise evet kuruyorlar ve geliştiriyorlar. Diğer gelişmiş ülkeler (Almanya, ABD) ise güç arttırımı yapıyorlar. Güç arttırımı yapmayan veya yenisini kurmayanlar ise enerji yoğun teknolojilerden bilgi yoğun teknolojilere geçerek enerji ihtiyaçlarını kısıyorlar.112 ' Alıntı:bütün bu soru ve cevaplardan anlıyoruzki,kurulsun deyip savunanlar var.kurulmasın deyip benim gibi karşı çıkanlar var.ben yeni bir soru soruyorum dünyadaki nükleer güç sahibi veya santral sahibi olan ülkeler,hala yenilerini yapıyorlarmı.yada eskileri söküyorlarmı.atıkları ne oluyor.bu ülkeler hangi enerji kaynaklarına yatırım yapıyor.
bir nükleer santralda çalışmış, bu işi bilen kimse varmı aramızda.yoksa okuduklarımız ve büyüklerimizin anlattıklarıylamı atıp tutuyoruz.
gerçek veriler belgeler istiyorum.mümkünse tabi.
kolay gelsin.
Rusya ve Güney Kore'nin teknolojileri şu an itibariyle ABD, İngiltere, Japonya nın çok ötesindedir. Kanada'nın ki en eski teknolojilerden biridir.kertenkelebek ' Alıntı:...tabiki bizde kurulsun derken gidipte rusyanın veya korenin geri kalmış teknolojisini istemiyoruz. japonya kanada gibi gelişmiş reaktör üreten ülkelerin teknolojilerini alalım diyorum. kurulacak santralin geri dönüşü hızlı olabilmesi için de en az 5000 mw lık bir güç üretmesi gerekir. ...