Nükleer Santral Kurulsun Mu?

Birkaç soru

1) kurulması planlanan nükleer santral kaç yıl sonra devreye girecek o zamana kadar enerji sorunu nasıl çözülecek
2)Kurulacak santral enerji ihtiyacımızı % kaç karşılayacak, kurulunca her yer ışıl ışıl olacak mı ?
3)Santrale devlet kaç liradan enerji alım garantisi verdi
4)Devlet yenilenebilir kaynaklı santrallere kaç liradan enerji alım garantisi veriyor, daha düşükse neden?
5)Türkiyenin enerji ihtiyacı nedir, sahip olduğu hidroelektrik ve rüzgar potansiyeli nedir.
 
4 ünite sırasıyla 2020, 2021, 2022 ve 2023 te devreye gireceği söyleniyor. O tarihe kadar olan ihtiyacını karşılamak için EPDK kendisine yapılan başvuruları değerlendirip, uygun görülen projelere lisans verecek (hatta vermiş olması lazım).

Nükleer santral kurulunca heryer ışıl ışıl olmaz. Sadece tüketiciye yansıyan elektrik fiyatları daha kararlı hale gelir. Üretim maliyetinde nükleer yakıtın payı %10 civarındadır. Yakıt maliyeti 2 katına çıksa, üretim maliyeti %11 civarında artar. Kömür ve doğalgazda yakıt maliyeti 2 katına çıksa, üretim maliyeti en az %70 artar. 4 ünite, kurulu güçte yaklaşık %5, üretimde yaklaşık %8 gibi bir katkı sağlayacaktır.

12.35 $cent/kWh üzerinden alım garantisi verildi. Bu ortalama değerdir. 2030 yılında bu rakam 12.35 cent/kWh olacaktır. 2020 yılı için beklenen elektrik toptan satış fiyatı 13.5 cent/kWh civarında olacaktır (2030 larda da 18 cent/kWh civarında.)

Yenilenebilirlere verilen alım garantisi yaklaşık 5 cent/kWh civarında. Yenilenebilir enerji santralları 3-5 ayda kurulabilirken (yani geri dönüşüm 3 ay sonra başlarken, diğerinde 10 yıl sonra başlayacaktır) nükleer santrallar, lisanslama sürecini de eklerseniz yaklaşık 7-9 yıl arasında kurulan santrallardır. ön hazırlık sürelerini de eklerseniz en az 10 yıl sürer devreye girmesi.
 


tamamı ile hak veriyorum.İlk önce kendi kaynaklarımızı kullanalım.
 
arkadaşlar lütfen avrupada amerikada kaç tane nükleer santral olduğunu araştırın atam enerjisini kullanmamak ahmaklık olur ilk önce gidin bir elektrik santralı gezin orada bile güvenlik onlemlerine hayran kalacaksınız kaldıkı nükleer santral nasıl güvenli olur teknoloji bizden hızlı büyüyor arkadaşlar bence kurulmalı ve bu işi siyasete bulaştırmamalı bi bakın kimler genelde nükleere hayır diyor!!!
 
Güvenlik demişken:
"İsviçre’deki Paul Scherrer Enstitüsü tarafından yapılan bir çalışmada 1969-1996 yılları arasında ticari tesislerde enerji ile ilişkili 4290 kazada meydana gelen ölümler göreceli olarak karşılaştırılmaktadır. Bu çalışmaya göre yıllık üretilen elektriğin TWsaati başına nükler enerji üretimi 8, doğal gaz 85, kömür 342, petrol 418, hidro 884 ve LPG 3280 ölüme sebebiyet vermiştir."
 
Bu arada ben hergün işe gider gelirken tırlara yüklenmiş devasa rüzgar türbini kanatları görüyorum. Haftada 3-4 tır geçiyor böyle. Sanırım bu konuda da bir takım kımıldanmalar var. Ve inanın keyifle izliyorum o tırların geçişini.
 
yenilenebilir kaynaklar fantastik şeyler ama bir ülkenin enerji ihtiyacı düşünüldüğünde kesinlikle yetersiz
nükleersiz bir gelişim olanaksız görünüyor eğer rusya gibi sınırsız doğalgazınız yoksa
 
Ülkemizde en çok enerji ihtiyacının olduğu İstanbul şehrine bir nükleer yakışır öyleyse. Böylesi bana Sinop veya Mersin de yapılmasından daha mantıklı geliyor bu güvenli ve temiz santrallerin.
 
Son düzenleme:
Ülkemizde en çok enerji ihtiyacının olduğu İstanbul şehrine bir nükleer yakışır öyleyse. Böylesi bana Sinop veya Mersin de yapılmasından daha mantıklı geliyor bu güvenli ve temiz santrallerin.
Mantık olarak tüketim merkezlerine yakın yerlerde santralları kurmak gerekir. Ama yer seçiminde aşağıdaki sunumda bahsedilen şartlar da sağlamalı.
http://www.iaea.org/OurWork/ST/NE/N...R/26 NUCLEAR POWER PLANT SITE SELECTION 3.pdf
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…