Tarihimizi az çok herkes bilir. Ülkemizin hangi sebeplerden dolayı geride olduğu, hatırlarsanız Osmanlı zamanında en basitinden matbaayı yasaklayıp halkı eğitim öğretim konularında mahrum bırakmışlar. taki 100 yıl sonra akıllarına gelmiş ondan sonra başlamışız matbayı kullanmayı. Bir şeyin kötü olması için o kötü şeyinde başkaları tarafından kullanılmaması uygulanmaması gerekir. Artık elektriği ucuz kullanmak istiyorsak, daha fazla istihdam istiyorsak, teknolojimizn daha da gelişmesini istiyorsak vede dışa ağımlı olmak istemiyorsak nükleer santral kullanmak kaçınılmaz dır. Yukarıda arkadaşlarında bahsettiği gibi birçok ülkenin kullandığı ve enerji ihtiyacını büyük kısmını karşıladığı bir sistemi biz niye kullanmayalım. Onu istemiyoruz bunu istemiyoruz peki ne istiyoruz, rüzgar enerjisi yada güneş enerjisini kaçtane şehrimiz verimli tarlalları yerine o devasa panelleri mi yoksa rüzgar tribünlerinimi koyacaksınız? Tabiki bende katılıyorum nükleer santralin zararlı olduğuna ama bir işi sağlam yaparsan riskide o kadar az olur...Saygılar