Japonya deprem bölgesinde nüklüer e fransız kalmadılar ama nüklüer santralleri depremde zarar gördü!Japonya da depremler 7 den büyük bu santrali japonlar yapsa sorun çıkacağını sanmıyorum ama Ruslar Cengiz inşaat la ortak yapınca insan düşünüyor bazı şeyleri çünkü:Cengiz inşaat Osmangazi köprüsünü yaptı köprü için çektikleri çelik halatı tutan parça koparak halat denize düştü sorumlu Japon mühendis harakiri yapmıştı yine Cengiz inşaat Hızlı tren hatlarının revizyonunu yaptı 2 yılda eksik ve yanlışlar yüzünden kaç kişinin canı gitti kaç kaza oldu?Cengiz inşaat İstanbul havaalanı yaptı 2 ayda 2 THY uçağına kuş sürüsü çarptı uçaklardan biri seferlerden alındı aldığı hasar yüzünden geçen gün ulaştırma bakanı açıklamış havaalanı açıldı açılalı 150 den fazla uçak iniş ve kalkışında sorun çıkmış! https://www.gazeteduvar.com.tr/gund...zgar-yuzunden-istanbul-havalimanina-inemiyor/
Konunun özeti.
Her türlü üretim iyidir. Bilim daima üretimi desteklemelidir. Üretimin artması demek daha ucuz kullanılacak demektir.
Nükleer santral yapılınca elektriği daha ucuza kullanabiliceğinizi düşünüyorsanız yorum yapmam.
Kendi adıma belirtmem geekirse, nükleer santral değil en ucuz teknoloji bile geliştirilse daha ucuz Elektrik kullanabileceğimizi sanmıyorum.
Japonya deprem bölgesinde nüklüer e fransız kalmadılar ama nüklüer santralleri depremde zarar gördü!Japonya da depremler 7 den büyük bu santrali japonlar yapsa sorun çıkacağını sanmıyorum
Dev bir tusunami ile soğutma sisteminin ve onu besleyen jeneratörlerin devreye alınamamasından dolayı soğutmanın sağlanamamasıyla oluşan bu kazaya rağmen depremin göbeğindeki japonya ve halkı 42 adet nükleer santrali halen aktif olarak çalıştırıyorsa. Biz de 3 adet nükleer santrale karşı direniş varsa ben bu direnişte akıl ve mantık olduğuna kesinlikle inanmıyorum ! kimse kusura bakmasın !
Ama yok belkide siz haklısınız biz gelişirsek düşmanlarımız da artar dimi ama coniler savunma sistemini bile almamızı hazmedemediler maazallah böyle bir durumda kim bilir neler yaparlar !!!
Korkarak yaşarsan hayatı değil sadece kendi sefaletini izlersin !!!
Nükleer santral yapılınca elektriği daha ucuza kullanabiliceğinizi düşünüyorsanız yorum yapmam.
Kendi adıma belirtmem geekirse, nükleer santral değil en ucuz teknoloji bile geliştirilse daha ucuz Elektrik kullanabileceğimizi sanmıyorum.
Nüklüer santarlin yapılan alım anlaşmasında verilen fiyat 12,35 dolar cent bu fiyata iletim bedeli kayıp kaçak trt payı ötv kdv dahil değil fırından çıkış alım garantili fiyat bu!Tl hesabını yaparsanız 12,35 dolar cent şuan 0,68 tl yapıyor Türkiye de kullanılan elktriğin birim fiyatı enerji enstitüsündeki ilana göre fiyat 0,41 tl mesken
Dünya da nüklüer santrallerin yapılma amacı çok miktarda elektriği ucuza mal etmek olmuştur sanırım bizde ise çok miktarda elektrik perakende fiyatından bile 1,5 kat daha pahalı yani amaç Türkiye kazansın değil birileri zengin olsun diye https://www.enerjiatlasi.com/nukleer/akkuyu-nukleer-santrali.html
Santral yapımında yer seçimi iki temele dayanır. Birincisi deprem ikincisi su kaynağı.
Gözden kaçıyor herhalde ama bizim santrallerin yer seçimi buna göre yapıldı zaten.Gerek Mersin gerek Sinop gerekse İğne ada.Buraların deprem Riski görece düşüktür.
Belirli fizibilite ve araştırmalardan sonra buralar seçildi.Ayrıca 3. Nesil santrallerde güvenlik daha da ön plana alınmıştır tasarımda.Zan ederim ilk tasarımdan beri yer alan "kubbeye uçak çarpsa bile sağlam kalmalı" mantığı 3. nesilde dahada sağlamlaştırılmıştır.
Birde büyük kazaların nedenine bakarsak direkt deprem etkisi ile ortaya çıkan bir durum yok. Fukişima depremin tetiklediği tsunami nedeni ile sistemin çökmesi charnobily işe ben diyeyim test siz deyin fantazi yaparken ortaya çıktı.
Birde son günlerde ortaya çıkan bir görüş var ki: Nükleer Santral ile Nükleer silah teknolojisine vakıf olacağız..Bu benzinle çalışan içten yanmalı motor var ama petrol gelince Turbofan uçak motoru yapacağız demekle eşdeğer...Yani birbiri ile nerede ise hiç alakası yok.Bu konuda hayale dalmanın gereği yok yani.
Türkiye'nin Nükleer silah yapabilme yetisi ve kabiliyeti bu santrallerden bağımsızdır.
Nükleer santrallerde tasarım ötesi kazaların olma olasılığının on milyonda bir veya daha az olması, bu kazaların yaşanma potansiyelinin, azımsanabilir olduğunu göstermektedir. Karşılaştırma olarak, bir kişinin yıldırım çarpmasından ölme riski iki milyonda birdir (nükleer santralde insana ve çevreye zarar verebilecek bir kaza olma olasılığının en az 5 katı).
karşılaştırma üst yazı !!!
benim karşılaştırmam insan hayatı
yıldırım : bir kişi ölüm
nükleer santrali : toplu ölüm .
kaç katı ?
EMO Nükleer olayına birçok olayda olduğu gibi siyasi bakıyor. Objektif teknik değerlendirmeler maalesef yok !
Meslek odalarının, teknik insanların siyasi görüşlerini ön plana koymalarını esefle kınıyorum. Ön planda tutulması gereken tek şey ülke menfaatleri olmalıdır !!!
Yazan: Memur olmasına rağmen aktif bir EMO Üyesi !