Japonya deprem bölgesinde nüklüer e fransız kalmadılar ama nüklüer santralleri depremde zarar gördü!Japonya da depremler 7 den büyük bu santrali japonlar yapsa sorun çıkacağını sanmıyorum ama Ruslar Cengiz inşaat la ortak yapınca insan düşünüyor bazı şeyleri çünkü:Cengiz inşaat Osmangazi köprüsünü yaptı köprü için çektikleri çelik halatı tutan parça koparak halat denize düştü sorumlu Japon mühendis harakiri yapmıştı yine Cengiz inşaat Hızlı tren hatlarının revizyonunu yaptı 2 yılda eksik ve yanlışlar yüzünden kaç kişinin canı gitti kaç kaza oldu?Cengiz inşaat İstanbul havaalanı yaptı 2 ayda 2 THY uçağına kuş sürüsü çarptı uçaklardan biri seferlerden alındı aldığı hasar yüzünden geçen gün ulaştırma bakanı açıklamış havaalanı açıldı açılalı 150 den fazla uçak iniş ve kalkışında sorun çıkmış!Fransa haritaya göre deprem bölgesine sınır vaziyette.
İşletmede 58 adet, halen inşa halinde 1 adet nükleer santralleri var.
Adamlar deprem riskine rağmen nükleere fransız kalmak istememiş.
Japonya deprem bölgesinde nüklüer e fransız kalmadılar ama nüklüer santralleri depremde zarar gördü!Japonya da depremler 7 den büyük bu santrali japonlar yapsa sorun çıkacağını sanmıyorum
Nüklüer santarlin yapılan alım anlaşmasında verilen fiyat 12,35 dolar cent bu fiyata iletim bedeli kayıp kaçak trt payı ötv kdv dahil değil fırından çıkış alım garantili fiyat bu!Tl hesabını yaparsanız 12,35 dolar cent şuan 0,68 tl yapıyor Türkiye de kullanılan elktriğin birim fiyatı enerji enstitüsündeki ilana göre fiyat 0,41 tl meskenNükleer santral yapılınca elektriği daha ucuza kullanabiliceğinizi düşünüyorsanız yorum yapmam.
Kendi adıma belirtmem geekirse, nükleer santral değil en ucuz teknoloji bile geliştirilse daha ucuz Elektrik kullanabileceğimizi sanmıyorum.