n73 için taşınabilir şarj ?

djkopuk

Üye
Katılım
23 Şub 2011
Mesajlar
6
Puanları
1
3 tane 9v pili seri bağlayıp snra diyot yada başka devre elemanlarının yardımıyla nokia n73 ü şarj edecek volt a düşürmek istiyorum yani küçük boyutlu seyyar sarj aleti yapmak istiyorum akıl verin bu konuda yardımcı olun lütfennn :confused::confused::confused::confused::confused::confused:
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
benim bilidiğim şarj cihazları 5v dc dir.siz üç tane 9v pili seri bağlarsanız 9*3=27v elde edersiniz.isterseniz 3 tabe 9v pili parelel bağlayıp 7905 yardımıyla 5v ta düşürüp tam düzgün dc yani şarj cihazının çıkışı giib olması için 220uF lik kondansatör ile filtre edip çıkışını da telefonunuzun şarj kaplosuna bağlayıp kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.
 
darbeli gerilim 100 Hz ve üzeri iki üç dakikada şarj ediyor diye duymuştum pil ömrünü bitirmek de yan etkisi değilse denemelisin derim
 
benim bilidiğim frekans sadece ac gerilmde olur.cep telefonları dc gerilimde şarj olur.darbeli gerilimden kastınız nedir acaba?
 
arkadaşlar benim pek bilgim yok daha açık bi şekilde anlatırsanız sevinirim...
 
şarj uzun ve sabit akımlı olmalıdır. Aksi halde bataryanın ömrü kısalır.
AC Akımla şarj hem tehlikeli hemde mantık dışıdır.
Saygılar...
 
1.5 voltla opamp devresi kurarak 1.5 valtla şarz eden gördüm djkopuk.
 
Arkadaşlar k.bkkmayın ama şimdi bnm çok az bi bilgim var devreler vs.hakkında.Bana şema ve açıklama yada çok açık bi şekilde bastan sona yapmam gerekenleri anlatırsanız çok yardımcı olursunuz bol bol duamı alırsınız.benhur,bodo,seckinalan,kadir beyhan sizlerde çok saolun :):):)
 
şarj uzun ve sabit akımlı olmalıdır. Aksi halde bataryanın ömrü kısalır.
AC Akımla şarj hem tehlikeli hemde mantık dışıdır.
Saygılar...

Bunu yapmam için en uygun en sağlıklı yol hangisiyse onu gösterin arkaşlar.benim amacım örn. BLACKBERRY lerdeki gbi vs. seyyar sarj aleti.yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:
 

Forum istatistikleri

Konular
128,986
Mesajlar
922,309
Kullanıcılar
451,189
Son üye
Mustafa 366145

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst