Neden önümüz açılmıyor

Katılım
17 Ağu 2010
Mesajlar
630
Puanları
1
Plc hmı scada konusunda nede tekniker teknisyenlerin önü açılmıyor neden hiç bir işveren güvenmiyor benim kumanda mantığım üst düzey plc programlama analog giriş çıkışlar hakkında epey bilgim var hmı scada hakkında bigim var yetiştirseniz en iyisini yapabilirim dediğimde güvenmiyor ben şunu idda edebilirim yeni mezun bir mühendisi katlarım meslek lisesi olduğum için pratiğim fazla teoriktede inanıyorum çoğu yeni mezun mühendisi katlarım ama tabiki piyasaya giriş için yetersiz ve böyle durumlarda neden hep mühendisler tercih ediliyor tamam mühendisliği kazanamadık kazanana lafıız yok ama neden ağzımızla kuş tutsak inandıramıyoruz =)
 
Konusunda uzman teknisyen-teknikerler yeni mezun bir çok mühendisten daha yüksek ücret alabilir. Fiyatlar arz talep dengesi ile oluşuyor. İşini severek, isteyerek yapan ve kendini geliştiren başarılı olur. Doğru zamanda doğru yerde olmak başarının diğer bir şartıdır. Kendinizi bir yerde ispatladıktan sonra yolunuz açılacaktır.
 
İnsanın en büyük engeli kendisidir. Başarılı olmak için iyi bir eğitim mutlaka gereklidir ama eğitim tek başına yeterli değildir. İşadamı ve sanayicinin mühendisi tercih etmesinin nedeni Türkiye'de mühendis, tekniker ve teknisyenle ilk iş başlangıcında hemen hemen aynı ücretle işe başlamasındandır. Zamanla mühendis pratik bilgi eksikliğini 3-5 ay gibi bir sürede giderdiğinden ücret makası mühendis lehine açılmaya başlar. Yeni mezun bir mühendise ben hiç bir işverenin çok yüksek maaş teklif ettiğini duymadım. İlk başlarda 1000-2000 TL aralığında iş bulabilirlerse ne ala. Tabi zamanla mühendis bildiği yabancı dil, analitik düşünme yeteneği, kişisel gelişim yeteneğiyle aradaki farkı açar. Bu nedenle aldığı ücret de artar. Mühendislik eğitimi gerçekten çok zordur. Bir kişi mühendis olabilmesi için ileri düzeyde yüksek matematik bilgisine ihtiyaç duyar. Bu yüksek matematik bilgisi müfredatında, lineer cebir, analiz, konikler, eğrisel integraller, diferansiyel denklemler, sayısal analiz, olasılık teoremi, istatistik vb. konuları bulunur. Çarpım tablosunu bile bilmeyen lise mezunumuzun bol olduğu bir ülkede yaşıyoruz.
Kullandığımız günlük konuşmada kelime sayısı 100-200. Burada foruma yazı yazan kişiler bile çoğu zaman imla ve dil hataları yapıyor. Bu bile eğitim durumumuzu açıkca ele veriyor. Biz kendimizi bile zor ifade edebiliyorsak, karşıdaki işveren bizi ne kadar dikkate alır. Sonuçta işveren kendisine en çok para kazandıran kişiyi seçecektir ve onu sürekli elinde tutmaya çalışacaktır.
 
Türkiye'de aslında mühendis olsan bile iş bulmak çok zor.Çünkü nereye gidersen git "REFERANS" veya "TORPİL" sistemi devreye giriyor.Aslında ikisini aynı kefeye koyadabiliriz,koymayadabiliriz.Torpil; arar ve bu adamı alın der.Referans ise; ben bu adama kefilim iyi işler çıkarabileceğini düşünüyorum der.Lise yıllarında söylüyorlardı aslında işe girmek çok zor diye aldırış etmiyordum fazla önemsemiyordum daha doğrusu ama gerçekten öyleymiş.Geleceğin için iyi bir yerlerde çalışmak istiyorsun firmaya gidip başvuruyorsun ama "REFERANS" bölümüm hep boş kaldı.Bunlara gözümle bizzat şahit olduğum için yazıyorum yani.Yoksa sağdan,soldan anlatılanlar ile değil =)
 
Bu dünyaya amele olarak geldiysen amale olarak devam edersin :))
Şu devirde DİPLAMA - TORPİL Ve ÇENE sürekli kazaniyor. @ceyranci35 dediğin konuya hak veriyorum piyasada bir çok insan varki mühendislere taş çıkarir.
Ben Şuna inanıyorum üç aşşa beş yukari ortalama 2004 den berlin ne piyasada nede saniyede elman yetişiyor. İlerki zamanlarda sen merak etme bir işçi olarak dah ayuksek mertebede olacaksin :)
 
sadece bizim sektorde değil her sektor boyle. saglık sektorunde cıddı acık oldu ozel hastanelerden sonra. şimdi saglık meslek lisesi mezunlarına uzmanlık gbı bır sınav getirildi. unıversıte eczacılık bolumne de getırıldı. dedemın bır sozu vardı bır tek ölümde yok torpil derdi hepp
 

Forum istatistikleri

Konular
129,836
Mesajlar
930,611
Kullanıcılar
452,664
Son üye
Kilowhat

Yeni konular

Geri
Üst