Neden 2 faz kullanmiyoruz

selamlar, neden 4 5 6 faz kullanamadigimizi( maliyet artmasi, verimlilik arasinda cok fark olmamasi, ariza takibi zorlasmasi) gibi nedenler ile anlamis oldum ancak neden tek faz yerine yada 3 faz yerine 2 faz kullanamiyoruz

selamlar, neden 4 5 6 faz kullanamadigimizi( maliyet artmasi, verimlilik arasinda cok fark olmamasi, ariza takibi zorlasmasi) gibi nedenler ile anlamis oldum ancak neden tek faz yerine yada 3 faz yerine 2 faz kullanamiyoruz
3 fazlı Asenkron motorların çalışma prensibini incelerseniz gayet güzel anlarsınız. Ayrıca bir fazlı yüklerin de 3 faza dağıtılması da tek bir fazın aşırı yüklenmemesi adına harika bir çözümdür.

merhaba, bu videoda sorunun cevabını bulacağına inanıyorum . Çok net bir bıcımde anlatılmış.

3 fazlı Asenkron motorların çalışma prensibini incelerseniz gayet güzel anlarsınız. Ayrıca bir fazlı yüklerin de 3 faza dağıtılması da tek bir fazın aşırı yüklenmemesi adına harika bir çözümdür.
merhaba, bu videoda sorunun cevabını bulacağına inanıyorum . Çok net bir bıcımde anlatılmış.
cevaplar icin tesekkur ederim

aynen ve cihaz içinde ki devreyi beslemek için notre olmayınca yada kazala 380v verince payleması istenmeyince yapılıyor biz öyle yaptık hiç 2 fazla çarpılmadık bu arada...

2 faz kullanılmadığına nasıl buldun bazı sanayide kullanılan cihazlarda 2 fazlı trafo konuyor.
Amerika da split phase var. N ye göre birisi +120 diğeri -120. Cihazın prize giden pine göre 120 veya 240V alabiliyor. Küçük aletler genelde 120, büyük yükler ise 240V da çalışıyor. Bu bizim anladığımız 2 faz mı?

Forum istatistikleri

Konular
129,726
Kullanıcılar
452,445
Son üye
mutluneset

Yeni konular

Geri