neden bedava elektrik kulanmıyoruz

bedavaya olmasada cok dusuk maliyete uretilebilir,,,hatta kisa zamanda maliyetinide cikartir ondan sonra uretilen enerji bedavaya gelir,,,keske biraz elektrik ve elektronik bilgim olsaydi kimseye birakmaz bunu kendim yapardim,,,( simdi bu acigimi hemen bana karsi kullanip bilgin olsaydi zaten boyle demezdin demeyin,, ben iddamin arkasindayim :) )
Tesla bu isde zaten bircok ipucu birakip gitmis,,,mesele sorun DISGUCLERRRR :)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
bedavaya olmasada cok dusuk maliyete uretilebilir,,,hatta kisa zamanda maliyetinide cikartir ondan sonra uretilen enerji bedavaya gelir,,,keske biraz elektrik ve elektronik bilgim olsaydi kimseye birakmaz bunu kendim yapardim,,,( simdi bu acigimi hemen bana karsi kullanip bilgin olsaydi zaten boyle demezdin demeyin,, ben iddamin arkasindayim :) )
Tesla bu isde zaten bircok ipucu birakip gitmis,,,mesele sorun DISGUCLERRRR :)

Merak ettiğimden soruyorum...

Şu anki var olan sistemlerden farklı nasıl bir düşünceniz var ki çok düşük maliyetle bunu üretebileceğinizi söylüyorsunuz?
 
Merak ettiğimden soruyorum...

Şu anki var olan sistemlerden farklı nasıl bir düşünceniz var ki çok düşük maliyetle bunu üretebileceğinizi söylüyorsunuz?

Var olan sistemlerden farkli yeni bir fikrim yok,,, ama var olan sistemlere elektronik ve mekanik modifiyeler yapildiginda bedava enerjinin mumkun olduguna inaniyorum...ornek 50 litre benzin ile dunya turu yapabiliriz (yoksa yapamazmiyiz ,,cok mu uctum ki aceb :) )ahhh keske sizler gibi elektronik bilgim olsa,,,kiskaniyorum sizi yeminle kiskaniyorum,,,,okuldan kacipta sinemalara giitigimiz gunlere yaniyorum,,, ahhh Kazim Kartal yatacak yerin yok senin,, :)
 
Dünyada enerji sektörü en acımazsız sektörlerden biridir ve bu konudaki maliyet düşürme ar-ge'leri milyarlarca doları geçer.Dolayısı ile sizin dedikleriniz zaten yapılıyor.

Öncelikle şunu bilmek lazım.Bazı şeylerden enerji elde etmeye kalktığınızda onun bir limiti vardır ve genelde KCal/kilo olarak ölçülür.Yani hiç bir kayıp yaşamasanız,ürünü direkt saf olarak enerjiye çevirseniz alacağınız birim miktarda enerji vardır bundan fazlası olmaz. Bu 100 birimse sizin tutup 500 birim enerji elde etmeniz mümkün değil. O yüzden 50 litre benzin ile dünya turu mümkün değil.Şu anda içten yanmalılarda en yüksek verim %35 civarında.En iyi ihtimal şu ankinin 3 katı bir yol gidersiniz.

Son olarak bu işlerin elektronikle elektrikle falan ilgisi yok.(Şahsen elektronik konusunda bilgim sıfırdır ,elektrikte ondan farklı değildir) Bu temel fizik ile alakalı ve klasik fizik kurallarının bir limiti var.

Füzyon veya fizyon gibi yeni bir enerji üretim şekli bulunmaz ise şu anki elektrik üretme şekillerimiz çok değişmeyecektir.Tabi maliyet düşecektir hatta tokamak işi başarıya kavuşursa enerji sorun olmaktan da çıkacaktır .Tabi biz bunu görür müyüz Allah kerim...
 
Hocam sag ol, sayende gercekten onemli noktalari ogrendim,,hatta bu konuda Fizigin onemide hatirlattin..ben elektronikle tanisali cok olmadi cok sevdigim ve soru deryalarinda boguldugum bir konu, belkide bu yuzden gozum elektronikten baska birsey gormuyor Fizigi ve diger dallari unutuveriyorum...
konumuza donecek olursam bu isin olabilecegine hala inaniyorum hocam, yanlis ornek vererek ( Benzin) belki sizi yanilttim,,aklimda ki olayin mantigi daha farkli,
bakin ne oldu ! aklima gelmisken anlatim, bundan 4 -5 sene once tesaduf bir video izledim,videoda basit siradan bir vatandas ( hatta dis gorunusune bakarsak DELI bile deriz ) isik hiziyla ilerleyen ( yada simdikinden kat kat hizli ucaklar yapabilecegini soyluyordu :) yorumlarda millet alay ederken ben adamin fikrine katildim ve hayran oldum ( BELKI BENDE DELIYIM :) ) teknik hatalari vardir elbet, neyse hocam adamin mantigi suydu : Ucagin yada roketin onunde bir sekilde SICAKLIK ile surtunmesiz bir ortam/Tunel meydana getirmek ve ucagi surtunmesiz ortamda kat kat kat daha hizli ucarmak,( Atesin oldugu yerde yercekimi ve surtunme yoktur diyip elindeki cakmagi yakip alevin hersekilde daima yukari dogru yandigini gosteriyordu ) , adam isik hizinin saniyede 320.000km oldugunu bu sekilde isik hizinin 40/1 ine bile ulassa saniyede 8 bin km hiz edecegini soyluyordu..
detaylara girip uzatmak istemiyorum hemen teknik hatalarini fark ettim ancak adamin mantigi superdi..o Ates diyordu , lazer yada yuksek voltajlarda elektrik artik herneyse Havanin molukullerine birsekilde mudahele edip surtenmesiz bir Tunel fikriydi..
ve bundan 2 3 gun once yine bu forumda bir haberle karsilastim : MIT den Dr. Steven Barrett diye birinin haberi vardi, adamlar tek bir haraketli parcasi olmayan ucak yapmislardi,, ve bu ucagin mantigi bizim TURK MUCID abimizinkine cok benziyor,,,MIT nin yaptigi sey :ucagin kanatlarina 2 sira tel sarmislar
Bu kablolar pozitif yüklü elektrotlar gibi davranıyor , benzer şekilde daha kalın kablolar uçağın kanat arkasına hizalanarak negatif elektrotlar gibi davranıyor.
Bir kez kablolara enerji verildi mi , havayı saran negatif yüklü elektronlara tutunarak onları ayırıyor ve sanki demire tutunan dev bir mıknatıs gibi davranıyor. Bu hava molekülleri arkada yeniden iyonize oluyor ve uçağın kanadın altında negatif yüklü elektronlara tutunuyor.Bu yeni oluşan iyon akışları ise negatif yüklü kablolara doğru ilerliyor, her iyon milyonlarca hava molekülüyle çarpışarak, uçağın ileri doğru itiş gücünü sağlıyor. burda 40 bin voltluk elektrik bir elektrik enerjisinden bahsediyorlar bunuda Li-ion pillerle yapiyorlar.


once bu iki hikayeyi birlestirip sonra bu ikisinide de asil konumuza baglayacagim...Bizim Turk mucid abimiz aslinda sicaklik/ates ile surtunmesiz tunel acacagim derken MIT nin yaptigi seyi dusunuyordu Havanin molukullerine elektronlarina iyonlarina artik ismi herneyse mudahale etmek.. ( teknik bilgim yok lise mezunuyum,lise diplomamda bir ise yaramadi ). MIT muhendislerinin bu bulusu ilerde bizim mucid abinin fikriyle harmanlanip amerika tarafindan yeni nesil ucaklar yapilirsa hic sasirmam,,,hatta ve hatta herkesin UFO gorduk diye resmini cektikleri cisimlerin aslinda gizli tutulmak amaciyla medyaninda yardimiyla UFO maskesine burundurulmus temeli buna fikre dayali yuksek teknoloji gizli ucaklar olmasi bile mumkun. ben UFOLARADA inanirim o baska mesele,,sebebide RABBUL ALEMIN ( ALEMLERIN RABBI -alemin rabbi demiyor )...

konumuzla iliskisi: surtunmesiz yada az surtunmeli bir ortamda zaten yakit/enerji ihtiyaci da kat kat azalacaktir...o kadar yakitida uretmenin bir yolunu buluruz, yeterki muhendislerimizi gelecek, is, maddiyat korkularina dusurmesinler,, gelen 20-30 sehit haberiyle benim senin konsantrosyonunu moralini dagitmasinlar, tapinak sovalyelerinin usaklarini TV ekranlarina cikarip USTUN AKIL USTUN AKIL diyerek bizim aklimizi degersiz gosterip genclerimizi asagilik komplekslerine sokmasinlar,,ALLAH rahmet eylesin yuz akimiz Turkun hakli gururu Oktay Sinanoglu nun bir tv ropartajinda ki sozunu hic unutmam,,,kendisi moleküler biyoloji bilimdalinin kurucularindan ve GDO ( genetigi degistirilmis organizma ) calismalarinida ilk yapanlardandir,,Bilim adamimiz bu calismalarin daha sonra seytani emellere kullanilmaya basladigini gorunce de elini o islerden cekmis...ALLAH yattigi yeri NUR ile doldursun diyor du ki,,Gozunuzde buyutmeyin bu seytanin usaklarini ( o kismi bana ait :) ) daha hala gelip benden yardim isterler takildiklari noktalarda,,,ben bunlara Hocalik yapsam coguna diploma bile vermem,,,zeka meka yok bunlarda diyordu ..
maalesef bizim ulkemiz beyin mezarligi durumunda,,beyinler kullanilmiyor, Asgari ucretin karsiligida zaten bu,,,Asgari Dusunebilme, Asgari Gelisebilme ucreti..ay sonuyla mesgul ol ki okuma, okuyama, bilme, bileme,,
Hocam kusura bakma, kisaca bir mesaj yazacaktim laf lafi acti,,kendi adima sohbet tadinda bir yorum oldu,,ben cok zevk aldim , umarim seni ve arkadaslari sikmamisimdir..
keske bir araya gelme tartisma calisma imkanimiz olsa,,seninle ve bu forumdaki arkadaslarla biz yerli TANK bile yapariz,,hemide motoru ALAMAN olmayan, gercek yerli mali goz boyamalik degil :) ondan sonra hep beraber heyytttt Merkel sen kimsinnn ,,,

Allaha emanet olun , herkese sevgiler saygilar :)
 
Son düzenleme:
Adam bulmuş. Biz halen üretmiyoruz. Neden mi?
Elektriği bilmem ama "Beyin bedava"


 
elektrigi komsudan calmak en bilimsel ve gercekci cozum bencede :) ama yine bedava gelmiyor,,uyaniklar kacak elektrik bedelini zaten pesin pesin senden benden aliyorlar
bu arada Lutfibey senin videonun icinde baska bir video daha gordum,,"
Ereğlili Mucit Bedava Elektrik Üretiyor diye,,, benim fikrimin de temel mantigi buydu ama Benzin ornegi yanlis oldu... bir yandan tuketirken bir yandan da ureten bir sistemi kastettim...hocam amerikayi yeniden kesfetmis gibi olacak ama bu sistem zaten var,,,mesela arac akusu bir yandan elektrik veriyor diger yandan kendini sarj ediyor...( motorun donusune bagli dinamo ile ),,,iste bu noktada elektrik ve elektronik bilgimin olmadigindan otesini anlatamiyorum,,, elektrikli araclar cikti,, bunlara niye ayni yontem uygulanmasin,,? hem motor donsun tekeleri dondersin hemde dinamo/jenarator gibi parcayi dondurup bataryalari devamli sarj etsin,,,ondan sonra dunya turu bedava,,,beyin zaten hepten bedava :) ..
bu mumkun degilmidir ? degilse neden?

ciddi diyorum bakin forumdaki arkadaslar biraraya gelip bunu biz yapalim !

basit bir bisiklet dynamosu uzerinden bir sorum olacak,,,teker ne kadar hizli donerse lamba o kadar cok fazla yanip isik veriyor...hiz yukseldikce dinamomun urettigi elektrigin voltaji ile birlikte amperde artiyor mu ??
 
Son düzenleme:
Hicbir enerji yoktan var olmaz vardan yok olmaz. Sadece birbiri arasinda donusur.

Siz akuyu sarj etmek icin elektrikli arabada ornek verdiniz elektrikli araba o akuyu sarj etmek icin akude depolanan enerjiden daha fazlasini harcamak zorunda.

Normal arabalarda ise aku nasil sarj oluyor akuden alternatore uyartim sargisina ufak bir enerji gidiyor bu alternatorun calismasi icin gerekli olan enerji ama unuttugunuz nokta arac bu alternatore birde mekanik enerji veriyor hareket enerjisi. Buda bedava degil bunun için siz yakit yakiyorsunuz. Nerde bedava?

Bedava olan hicbirsey yok.
 
Bedava elektrik konusunu her gördüğümde aklıma gelen video. Tam bitti derken tekrar başlıyor

 

Forum istatistikleri

Konular
129,089
Mesajlar
923,135
Kullanıcılar
451,382
Son üye
brky4578

Yeni konular

Geri
Üst