klima 18-24c civarı, nem miktarı %75-90 civarı, aydınlatma 8-12 saat civarı fan ise 2 adet aynı anda saatte 3-5dk çalışacak. Aklıma akıllı röle, ve nem için selenoid vana geldi ama nem sensörü nedir nasıl olur bilmiyorum. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
sizin iki ayrı e birbiri ile teknik olarak alakası olmayan talebiniz var:
aydınlatma farklı bir konu ve nem kontrolü ile alakası yok:
aydınlatma ile ilgili forum ustaları mutlaka farklı alternatifler önereceklerdir.
aydınlatma ile ilgili benim önerim 24 saat lik ayarlanabilir zaman rölesi ile 1 adet kontaktörü kontrol altına alıp
kontaktör üzerinden de aydınlatma armatörünü kumanda edebilirsiniz:
nem mevzusuna gelince:
odayı % 75 ila % 90 oranı nem de tutmak istiyorsunuz diye anlıyorum :
odada split klima var ve % 100 iç hava kullanarak ısıtma veya soğutma yaptığını varsayıyorum:
oda sıcaklığı ise 18 ila 24 C arasında sıcaklıkta olmasını istiyorsunuz
18 ila 24 C sıcaklıkta talep ettiğiniz nem oranı zaten yüksek bir oran
odadan nem alma ihtiyacınız olmayacak diye düşünüyorum
aksine odayı nemlendirmeniz gerekecek
oda harici sıcaklık almıyor ise( oda büyüklüğüne göre) odaya sıcak buhar veren nemlendirici kullanmanız gerekecek
bu cihazın otomatik olarak çalışan modelleri olmakla birlikte
manuel nemlendirme cihazları kullanarak ilave dijital nem kontrol cihazı ile otomatiğe bağlayabilirsiniz
nemlendirme için ultrasonik sisleme alternatifiniz var ama ultrasonik sislemenin yerli imalatı olmadığını biliyorum
sizi yanıltmayım araştırın yerli imalat var ise ultrasonik sisleme sıcak nemlendirmeye oranla % 90 lara varan enerji tasarrufu sağlar....