Öyle uygun güçte serpantin seçilmeli ve serpantin giriş ve çıkış suyu sıcaklığı, öyle ayarlanmalıdır ve kontrol edilmelidir ki, nemlendirmeye ihtiyaç duymadan 35 derece %40 nemli olarak santrale giren hava 15 derece %60-70 nem ile çıkış yapabilsin.
Bu konuda sayın
@milanos,
@serkan_48 gibi iklimlendirme konusuyla ilgilenen diğer arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
Sayın
hemmuhhemtek:
Seyahatteydim kusura bakmayın mesajınızı yeni gördüm:
Öncelikle şunu belirtmek isterim
ulaşmaya çalıştığınız sonuca verdiğiniz kriterler ile cevap vermek hayli güç !
tecrübelerime göre verdiğiniz kriterlerdeki cihazın çalışma koşulları:
Bölge:Marmara bölgesi.
Bahsedilen iç mekan:1000 & 1100 M3
Bahsedilen mekan: Kuvvetle muhtemel tekstil & iplik vs Laboratuarı
Siz işi yapan taraf iseniz:
Böyle bir işin nasıl yapılacağını buralardan aldığınız bilgiler ile imal etmeniz sizin ve müşteriniz açısından son derece yanlış bir yöntem.
Siz işi yaptıran taraf iseniz:
Konun uzmanı firmaları tesisinize davet edin ve sizin burada bahsetmediğiniz ve yapılacak hesaplamalarda önemli diğer mühendislik bilgilerini alsınlar ve size gerek fiyat gerekse cihazın teknik bilgilerini içeren detaylı teklif sunsunlar diye düşünüyorum.
Yukarıdaki tahminimde yanılmıyor isem ve burası bir laboratuar ise hadiseyi klasik XXXX marka hassas klima çözebilir denilebilir ama laboratuar da yaptığınız işin hassasiyeti açısından sistemin 4 mevsim içerisinde ısıtma ve soğutma yaparken farklı istekler ortaya çıkacaktır.
Örnek:temmuz ayında dış sıcaklık + 32C ve nem % 45 iç sıcaklığınız 15C iç mekan nemi % 65 iken
Yağan yağmur veya dış havadaki ani nem yükselmesinde
İç mekanda soğutmaya ihtiyacınız yok iken iç mekandaki yüksek nem in alınması vs gibi sorunlar ile karşılaşırsınız.
Dolayısı ile kesin bir lisan ile şu söylenebilir istediğiniz bilgi bir merak veya ders konusu değilde gerçek bir proje ise
Soğutma ısıtma akıllı ve doğru senaryo ile kumanda edilen bir otomasyona bağlanmasını öneriyorum
Otomasyonun yaptığı sıcaklık ve nem grafiklerini kontrol etme kaydetme çıktı alma vs gibi özelliklere sahip olması tercihleriniz arasında olsun.
Böyle bir cihazın çalışma prensibi vs hakkında buradan bilgi vermeyi doğru bulmuyorum
Zira bu işi yapan profesyonel usta ve mühendislerimize haksızlık olur düşüncesindeyim.
Firmalardan aldığınız teklifleri (firmaların ismi ve rakamlar tarafınızda saklı kalmak şartı ile)göndermeniz durumunda hangi teklifin sistem kurulum enerji tasarrufu verimlilik işletme vs açılarından daha uygun olduğu hakkında size yardımcı olmaya çalışırım.
Bu bilgiler bir ders konusu ise:
Soğutma ihtiyacınız:31 Kw
Isıtma ihtiyacınız
Marmara bölgesi ise) 12 Kw
Nemledirme cihazı: 10 Litre/Saat fazla gelir
Yardımcı olabildiğim ümidi ile…..