Nesne Tarama

@eray demir videonun son kısmı dediğin gibi ama ilk baştaki granit/mermer işleme standart işlem. Benzerliği kullanılan titreşimli elmas uç olması.[/QUOTE]
Standart işlem? Açabilir miyiz hocam biraz bizim mach3 le yada cam programı hangisiyle olabilir? Birde titreşimli uçtan kastınız ?
Teşekkür ederim.
 
Konu daha önce gündeme gelmişti yanlış anımsamıyorsam. tecrübeli prof arkadaşlar detaylı yardımcı olacaktır ama kabaca söylemek gerekirse diamond drag denilen olayda , -genelde-spindle ile kazıma yapmak yerine,ucunda elmas uç olan titreşimli kafa sayesinde sabit z derinliği verilerek yapılan işlem. özellikle siyah beyaz tonlamalı resimlerle uygun değerlerle çalışıldığında güzel sonuçlar verecektir. ancak dediğim gibi videolara göre 2 tıkla olan iş biz elimize alınca 2 gün uğraştırır.

Mach3le yapılmaması için bir sebep yok ama planet daha iyi olacakrıe.Bu tip resim işleri için de güzel eklentiler vardı,cam için ama ismini hatırlamıyorum.

Bu işlemi daha çok mermer işlerinde ve "çakmak üzerine yazı" işlerinde uygularlar.Hocanın dediği gibi anahtar kelime önemli.

-nesne taramadan çıktık-
-end & konu sonu &-
-loop title-

:rolleyes:
 
4. eksen hiç sorun değil 5-6-7 bile olabilir .
Önemli olan işlenecek nesnenin formunun bilinmesi.
Konumuzda o zaten.
Devekuşu değil serçe bile olsa yüzey yani katı tanımlanmışsa iş kolaydır püf noktası bu yani.

Daha önceki konuda "dümdüz" olmayan pcb de sadece bakırı kazıma şeklinde tartışılmıştı.
Benzeri sorunlar plasma ile saç kesimlerinde olur ama o bu düzeyde hassas hatta "hiç hassas değil" olduğu için kapasitif sensörlerle çözülen bir şeydir.

-------------
Her hangi bir mesajınız görünmüyor !
 
....kapasitif sensörlerle çözülen bir şeydir.

Z ekseni için mi Kazım Abi
 
Senin problemini bilmem sadece torch yüksekliği nedir onu açıklamak için .
 
Problemim paylaştığım videoda ki gibi sistem kurmak..taş üzerine işlem yapmal
 
Eray fazla derinlere dalma. Sıradan bir Z ekseniyle yaparsın onu. Sadece dalma derinliği 0.02 gibi düşük miktarda olacak o kadar.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,314
Mesajlar
925,235
Kullanıcılar
451,764
Son üye
masiv

Yeni konular

Geri
Üst