Tüm meslektaşlarıma iyi çalışmalar.
yine nexans kablo ile dün yaşadığımız bir problemi aktarmak ve nexans ta çalışan bir forum üyemiz var ise buradan bu yaşadığım problemin izahını istiyorum.Efendim dün 360 mt 4x120+70 mm2 kablo çekimi yaptık bağlantıya sıra geldiğinde 120 mm2 kablo pabuç larının kabloya göre bol geldiğini bildirdi arkadaşlar. nasıl olur diye kendi içimde çalışan elemanıma söylenerek gittiğimde arkadaşlarımın doğru söylediklerinin farkına vardım.kullanacağımız pabuçlardan kaynaklandığını sanarak arabanın bagaj ında bulunan farklı marka pabuçları getirttim sonucun aynı olduğunu fark ettim kablonun çapını ölçüp kesit hesabı yaptım 120 mm2 gelmesi gereken kablo 106 mm2 geliyordu fakat işin enterasan olan yanı 70 mm2 nin tam geliyor olması idi. bu arada arkadaşları kablo nun diğer ucunu açması için yönlendirmiştim değişen birşey yoktu aynı problem orada da mevcuttu.kablo birdefa çekilmişti artık, akım taşıma ve gerilim düşümü hesabını gözden geçirdim farklı çenelerle pabuçları sıktım bağlantıyı bittirdim.şimdi soruyorum ya kabloyu maliyet ve işi alabilmek adına ucu ucna seçseydim ve ilerde ciddi bir problem yaşasaydım hesabını nasıl verecektim.nexans kablodan ile ilgili forumda bulunan arkadaşlardan izahat bekliyorum.kalite kontrol nasıl böyle bir hatayı atlar.ayıca daha önce bu konuyla ilgili diğer problemlerin de devam ettiğini söylemek isterim.