merhaba. sorumdan sonra uzun bir süre bu konuyla ilglenemedim. öncelikle ilginize teşekkürler. benim dolabın markası beko bk-9431 nf. arkadaşlar rezistansları kontrol et demişler. razistanslar sağlam. problemi baştan anlatayım. ilk olarak soğutucu bölümün üstündeki hava kanalı su damlatıyordu. bir süre sonra soğutmamaya başladı. kontrol ettiğimde üst kanalda buzlama olmuş. sonra timer ını kontrol ettim rezistans kontağı geçirmiyordu, değiştirdim. şimdi soğutucu bölüm soğutmuyor. biraz daha inceledim. benim anladığım soğutucu bölüme soğuk hava dondurucu bölümden emiş yaparak aşağıya soğuk hava veriyor. benim anladığım o. ben dondurucu bölümün kapağını açarsam soğutucu bölüme gayet iyi soğuk hava geliyor. ama üst kapağı kapatırsam aşağıya hiç üfleme yapmıyor. (iki durumdada fan çalışıyor) bundan dolayı hiç soğutmuyor. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Hava sirkilasyon kanalının dönüş bölümü buzla tıkanmış, üfleme açık bu nedenle dolabın kapısını acınca soguk üfleme gercekleşiyor .Muhtemelen strafor tam kurumadan sogutucu çalıştırılmış .
Dolabınızı mümkünse bir müddet kullanmayın ara bölme straforunu sökün iyice kuruttugunuza emin olana kadar havalandırın .sonrasında beyaz tutkal ile çok ince bir kat straforu fırca ile boyar gibi kaplayın.
Bu işlem dolabınızın 6 yıl daha tıkanıklık yapmadan daimi çalışmasını saglayaçaktır . Bu işlem biraz zaman alıcı ve meşakatli biriştir servislerin bu işlemi yapmasını isterseniz straforu degiştirip geçerler (zaman sorunundan)