Dostum görmeden yazacaklarım olabilecekler hakkındaki yorumlarım olacak. Hepsi aynı anda olmayabilir.
1- Sensörün hızlı yükselmesi ve mahalin o sıcaklıkta olmaması
Böyle bir durum evimde kullandığım eski klimamda aynı şekliye meydana geliyordu. Ortam sıcaklığı 22 derece iken klimam 28 dereceye ulaşıp otomatik yapıyordu. Belli başlı sorunun nedeni
A- Klimanın montaj şekli havanın odanın şekline göre kısa devre yaparak üflediği havanın geri dönmesi
B- Cihazın imalat şekli ile ortam sensörü evaporatör bataryasına çok yakındır. İç fan havayı iyi döndürmüyor ise sensörün çok yakın olması nedeniyle ortam sıcaklığından bir kaç derece yüksek göstermesi durumu. ) Not : bu durumu bertaraf etmek için sensörü yerinden çıkarıp cihazın ön panjurunun kenarından dışarı taşımıştım. Sonuçta ortam sıcaklığı ile neredeyse eş değer çalışmaya başladı )
C- Klima odada montaj olarak tavana yüksek montajlanmış ise sıcak hava yükseleceği için okuduğunuz sıcaklık dönüş havası yüksek okuyor olabilir.
Yada kart , sensör arızası olasıdır.
Yukarıdakiler sensör sıcaklık sorunu ile alakalıdır.
Dönüş borusunun karlanması hakkında ,
Bir çok nedeni olabilir. Karlanma ne demektir ? İç ünitede ısı transferi olmuyor ise soğukluk fazlası ile dönüşe gelmektedir.
1- Gaz eksik
2- İç ünite filtreler kirli
3- İç fan devri düşük ayarlı kondansatörü arızalı yada iç fan çalışmıyor
4- İç ortam çok soğuk
5- İç dış boru mesafesi çok kısa
6- Aşırı gaz şarjı
7- Kılcal tıkalı
8- İç ünite batarya sensörü yanlış okuyor
Şimdilik aklıma gelenler bunlar dostum. Bazı konuları eleyerek olasılıkları azaltabilirsin.