sadık usda
Üye
ğeçmiş olsun
gecmis olsun,
Bende basimdan gecen bir olayi anlatayim, herkez bir ders cikarsin.
2 nolu trafo o.g. tarafi kablo papucu delindigi icin gazli kesici aciyordu. gazli kesiciden sonraki seksiyoneri acip trafoya girecektik. yanimdaki muhendis kesiciyi acmak icin hucrenin yanina gitti. 2 nolu tafo seksiyonerini acacagina 2 NOlu hucrenin kesicisini acti. 2 nolu hucre 1 nolu trafonun kesici hucresine ait. yaklasik 1000kW yuk altinda iken kesiciyi actiginda bende tam karsisinda kaldim omuzlarimdan yukari butun yuzum 1.derece yandi, assiri sicaklik ve isik nedeniyle 1 saat kadar gecici korluk yasadim. esim yuzumu gorunce bayildi. bir ay icinde ise tamamen iylestim cunku asiri sicaga milisaniye mertebesinde maruz kalmistim, gozlerimde cok sukur iyi, hemen hemen hic iz kalmadi.
adini unuttugum bir merhem kullandim. inanin butun yuzum yanmasina ragmen zerre aci duymadim, bu merhem hem aciyi aliyor, hemde iz kalmasini engelliyor,ilgilenenler mail atsin adini vereyim,
bu kazadan sonra her simsek cakmasinda urperiyorum, olcu aletiyle olcum yaparken iki kere dusunuyorum, bir musibet bin nasihate bedel
aman dikkat
Arkadaşım bir Tedaş Elerktrik Arıza çalışanı olarak ilk öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum.
Sizin herhangi bir elektriksiz kalma durumunda ilk yapmanız gereken şey 186 Elektrik arıza kurumunu arayarak trafonuzun bağlı olduğu orta gerilim hattında enerji olup olmadığını sormaktır.Diğer bir öneri olarak kontrol kalemi yerine faz kalemi kullanarak ölçüm yaparsan fazlar arasında, enerji senin üzerinden geçmeyecektir.Böylelikle kontrol kaleminde herhangi bir olasılıkta alacağın hasardan çok daha az hasar almış olursun.O patlama sesi seni aldatmasın.Termik şalterin çok büyük bir hızla yaydan boşalması sonucu böyle patlama sesini andıran bir ses meydana gelmektedir.Burda tehlike oluşan arktan gözlerinin hasar görmesi veya elllerinde eldiven yoksa yanıklar meydana gelmesi olabilir.
Tedaş açısından bakıldığında Tedaş bir fideri açtığında 10 dk. ya yaklaşık bir süre arıza,patlama ihbarı bekler.Eğer 10 dakika gibi bir süre içerisinde böyle bir ihbar bildiren olmazsa 1 kere hattı kapatarak dener.Eğer Tedaşa bağlı özel trafo müşterilerinde çalışıyorsanız bu ihtimali her zaman gözönünde bulundurmakta fayda var.