kahramantürk
Üye
Bende tedaş arıza servisinde çalışan bir görevliyim.Bu gibi durumlarda hattı kontrol etmek gerekir ancak bu mevsimde orta gerilim hat açmalarının en büyük
sebebi kargalardır.Ayrıca bazen hat çok uzun olabiliyor hattı takip ederken gözden arıza kaçabiliyor.Uzun süre bir fideri enerjisiz bırakmak ciddi sorunlar doğuruyor.Bu nedenle arıza gelen fider bir kaç dakika içerisinde tekrar beslendikten sonra arıza tekrarlarsa hatta bakılır.Kazayı geçiren arkadaşa geçmiş olsun.Ancak kendisininde dikkatli olup çalıştığı bölgeyi göz ile kontrol edip güvenliğini sağladıktan sonra çalışması lazımdı.Suç sadece tedaş görevlilerinde değil.
bu olayda bi suçlu aranmıyor.ben sanmıyorum ki hiç bir elektirikçi arkadaşım bu tarz bi arızaya gittiğinde,önce şu alçak gerilim tellerine bir bakayım üzerinde enerji verilmeyi bekleyen bir yüksek gerilim teli var mı diye bakacağını.bu sadece bundan sonraki benzer bir arıza için arkadaşlara ve kendime bir tecrübedir.demek ki bir daha böyle bir aıza durumuyla karşılaşırsak önce tedaş ile irtibata geçmeliyiz.en azından ben öyle yapmayı düşünüyorum.herkeze kazasız belasız çalışmalar dileği ile.