o.g. kablolarında kapasitif etki

mrt48

Üye
Katılım
13 Ara 2008
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
50
arkadaşlar merhaba.şöyle bir durum var.1000kVA lık bir trafonun ölçü devresi primer girişli.primer ölçü hücresi ile trafo arasındaki mesafe 1000 mt. kompanzasyon panosu devrede olmadığı halde sayaç kapasitif yazıyor.1000 metre boyundaki xlpe kablonun kapasitif etkisi buna sebep olabilirmi? olursa ki bece oluyor çözüm ne? not: a.g. kısmında hiçbir şekilde kondansatör yok.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Evet sorun XLPE kablodan kaynaklanmakta. Eğer ki işletme çalışıyorsa kompanzasyon panosunda cosfi'yi 1,00' a ayarlamayın. Deneme yanılma yoluyla 0,98-0,97-0,96 gibi kademe kademe ayar yaparak sayaçtan endeks takibi yapın. XLPE kablonun kapasitif etkisinden yayarlanmış olursunuz.
Ama işletme çalışmıyor ve kapasitiften cezaya giriyor ya da çalıştığı halde ayarı tutturamıyorsanız çözümü şönt reaktör de.Sayacın bir saatte yazdığı kapasitif değer gücünde şönt rektör bağlamalısınız devreye.
 

Ekli dosyalar

  • XLPE Kablonun Kapasitif Etkisi.pdf
    14.1 KB · Görüntüleme: 166
sizi tebrik ediyorum gencarkadaş bu güzel dökümanları nerden buluyorsunuz
teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
129,516
Mesajlar
927,530
Kullanıcılar
452,096
Son üye
Vikorni
Geri
Üst