Odun Yarma Makinası (Vidalı)

220 girişli 3 faz çıkışlı bir frekans konvertörü ile 3 fazlı asenkron motor çalıştırabilirsiniz. Linkte 3 kilovatlık olanı 600 tl bir de en düşük devirli 3 kilovat 3 fazlı motor alın 2.link 330 tl.
http://www.adataelektronik.com/4hp-motor-kontrol.html
http://www.empodepo.com/3-kw-4HP-1500-dd-Trifaze-Elektrik-Motoru,PR-61.html
Sizde çevrenizde araştırın bulabilirseniz 750 devirlik motor olsun. Bu şekilde devir ayarıda mümkün olur bir sehpa ve yarıcı ucu ayarladınızmı yarı fiyatına daha iyi bir sistem kurmuş olursunuz. Maliyeti düşürmek için ikinciel de düşünebilirsiniz.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Konu günceldir,nasıl bir yöntem izlemem lazım makinaya takacağım ucu temin ettim bugün, yarın torna aynasına bağlayıp,hangi devirde daha iyi görev yaptığına bakacağım,sonuçları burada paylaşmayı umuyorum,benimki amatör bir çalışma olacak,küçük bir bahçem var ve odunları kesmek bazen yorucu olabiliyor,en azından zamandan kazanmış olurum ama yanlış ekipman kullanmak istemiyorum,teknik olarak tecrübeli arkadaşların olduğunu biliyorum.Motor veya kasnak satıcıları ticari olarak bişey olmaz bu donanımla dumanını attırırsın diyorlar ama ben youtubede ki videoların çoğunun gevsek odunlar dayanıksız ve video çekimi için oraya getirilmiş olduğunu düşünüyorum,hepsi değil ama % 60-70'i böyle...tekrar cevapları bekler hayırlı akşamlar dilerim.
Selam
Konik ucu nerden temin ettiniz?Piyasada sadece ucu satan varmı?
 
Evet piyasa da uç satılıyor fakat,ben aldığım ucu bugün deneyip,neticeyi paylaşayım bu arada kişinin irtibat numarasını size ulaştırırım,ama dediğim gibi ben de daha ucu denemedim çünkü bazu uçlar küt oluyor veya amatörler tarafından imal ediliyor,aksi bir durum olması boşuna harcama yapmayın.
 
Uçlar bu yabancı sitede var asıl orjinalleri bunlar ben de bulsam bunlardan arıyorum.
 
Sn.Kaygısız,önerdiğiniz frekans konvertörü ile motoru,elk motorları ve redüktör satan sanayide bir esnaf ile görüştüm,kendisi de mantıklı bulduğunu söyledi,fakat motoru çalıştırırken elk.saatinden direk bağlantı yapmam gerektiğini, çünkü köy yerlerinde voltajın bazen gerekenden düşük geldiğini bu nedenle başka bir elektrikli alet çalıştırmadan,makinayı direk bağlayıp da çalıştırman lazım dedi,ben de şimdi düşük devirli bir 3 Kw.motor bakıyorum ama genelde 1.400 Devirden başlıyor,hayırlısı bakalım daha zamanım var bobinajcılar da bu konuda yardımcı olur diyorum çünkü ellerinde düşük devirli motor olma şansları var,şu anda vaziyet böyle tekrar görüşmek üzere hoşçakalın
 
Sn.gugulimonta dün vidalı ucu tornada denedim gayet başarılı,
ucu aldığım arkadaşın ismi turhan telefonu *** size de başarılar dilerim yardımcı olmuşsam ne mutlu.

Dün Kocaeli sanayide,birkaç motorcu ve bobinajcı esnafla yaptığım görüşmeler sonucu 2.2 Kw.3000 devir bir motor alıyorum ve yanına helisel dişli bir redüktör düşünüyorum,redüktör ile devri 460 devire şüşüreceğiz hayırlısı bakalım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
IMG-20140506-01988.jpg
IMG-20140918-02236.jpg
[/ATTACH] merhaba.odun yarma vidası istenen adet ve ölçüde üretirim.şuan elimde çap 80mm tamboy 180mm diş açılan kısım 120mm olarak ve arka mil deliği 40mmx47mm olarak ürün vardır son 3 adet ürün kalmıştır.
isteyene gönderilir.2 yıldır bu işle uğraştım.tecrübe ücretsiz aktarılır.

ayrıca bilgi gizlemekten ve gizleyenlerden hiç hoşlanmam.diğer odun projeleri ile ilgili denemelerim şunlardır.facebook profil adım ddesign doğan olarak arayın tüm içerik video ve resimler genele açıkktır.iyi günler.bana 05058397183 nodan ulaşınız.

Sn.gugulimonta dün vidalı ucu tornada denedim gayet başarılı,
ucu aldığım arkadaşın ismi turhan telefonu *** size de başarılar dilerim yardımcı olmuşsam ne mutlu.
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM HASAN BEY.BENDE DİP NOT EKLEMEK İSTERİM.TÜM APARAT VE DEMİR MALZEMELER ÇOCUK OYUNCAĞ DEĞİLDİR ÇALIŞMALAR ESNASINDA AZAMİ İŞ KAZALARINA KARŞI DİKKATLİ OLUNMALIDIR.DOĞABİLECEK KAZALARA KARŞI ÇOK DİKKATLİ OLUNMASINI RİCA EDERİM.
mesala adam torna yapmış çalışırken çeketini kazağını veya bir uzvunu katırdığın an çok ciddi sakatlıklar oluşabilir.aynı şey kullandığımız arabalar içinde geçerlidir.trafikte ne kazalar oluduğunu bilip kazalara karşı dikkatli olalım.korku vermek için değil olabilecek kazalara karşı dikkat çekmek için yazdım tüm bunları.
ama milletçe biz daha çok kötü olaylar yaşamaya devam ederiz.ben bile atölyede iş gözlüğü takmıyorum gözlük masada duruyor ayda bir sıcak talaş gözümü yakıp sıkıntılar oluşturuyor.
iyi günler dilerim.

İRTİBAT TELEFON *** TURKCELL
FACEBOOK PROFİL ADIM ddesign dogan
izlesenecom ve youtube de (odun yarma vidası)
 

Ekli dosyalar

  • IMG-20141003-02250.jpg
    IMG-20141003-02250.jpg
    360.8 KB · Görüntüleme: 56
  • IMG-20140207-01841.jpg
    IMG-20140207-01841.jpg
    773.5 KB · Görüntüleme: 55
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merak bu ya
@Hasan Şahin USTA ile bir akrabalığınız var mı yoksa sadece iş ortaklığı mı ?
 
Sn.Onursal üyemiz, hemen fesatlık yapmanız beni üzdü,ne iş ortaklığı, ne de akrabalık var ama nedense insanlar böyle düşünebiliyor yapacak bir şey yok,ama sevindirici olan forumdaki hareketleri sıcağı sıcağına takip etmeniz ve müdahaleniz ise,aktif üye olmanızın hakkını verdiğinizin bir göstergesi başarılarınızın devamını dilerim.
 
kişi kendi nasılsa diğer insanları da öyle bilirmiş der atalarımız.sizide anlıyorum.bu şekilde reklam ve pazarlama yapmaya çalışan çok insan var.müşteri beni arar bu vidadan istiyorum diye ben olur gönderiyorum demem.ne yapacaksın iş hacmin ne ne kadar bir odun yaracaksın diye sorarım.bu sorularım bana müşteride kaybettirdi.inanın en az 6-8 müşteri sorularıma aldığım cevap sonucunda ürün sizin işinize gelmez yapmaz dedim.bende şuan sağ diş var adam diyor traktöre takacam sağ diş traktöre olmaz diyorum.veya 60cm 80 cm odun yaracağım diyor motor güçlü değilse yapmaz diyorum.hiçbir müşterim bana dediğin ürün dışında ürün geldi demedi diyemez.çünkü ürün ne ise onu konuşup gönderiyorum.
lütfen hiç kimse kimseyi iş emek hırsızı ve dolandırıcılarınla karıştırmasın.telefonum 24 saat açık her türlü tecrübe aktarılır.iyi günler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,756
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst