Og hücre arızası

karakule

Üye
Katılım
17 Kas 2007
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
Selam arkadaşlar:
OG hücre binasında bulunan 2 adet ayırıcıdan vızıltı sesi geliyor.İzalatörlerdeğiştirildi epoksi izalatör takılda ama se yinede kesilmedi.Enerji ayırıcıda beklerken dahi ses devam ediyor.Hücrenin denize uzaklığı 200 mt.Acaba bu ses denize yakın olması ve nemden dalayı olabilirmi.Piyasadaki tecrübeli ustalarlada konuştuk ama kesin bir cevap veremediler,çözülemedi.Yardımcı olursanız sevirim arkadaşlar.Teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
OG hücrelerinin bulunduğu yerde nem oranı yüksek olursa vızıltı sesi olabiliyor.Bu hücrelerin fazla nemli ortamlarda olmaması lazım.Yaz aylarındada ses devam ediyormu.OG hücrelerin bulunduğu ortama termostatlı elektrikli ısıtıcı bağlayarak bu bölgenin nemini kısmen düşürebilirsin.Bağlantı yerlerinde bara,akım ve gerilim trafoları....vs gevşeklik olmadığından emin olman lazım.
 
Kontak temaslarını da gözden geçirmenizde yarar var.Temas noktalarında gevşek temas
olması halinde de bu tip sesler oluşabilir.
 
Sn Fahri Yetiş'in değindiği gevşeklik konusunu yabana atmamak şartı ile,Raychem in etek boyu uzatıcıları ile bu gibi sorunlara çözüm üretebilirsiniz.
Türkiye distrübütörü Remar Enerji Ltd.
 
Sn. fahri yetiş in dediği gibi gevşeklik var somunların birinde (veya birkaçında).
OG hücre binası dediğinize göre eski tip kabin binası burası. Enerji dışarıdan içeriye geçit izolatörü ile giriyorsa ve girişten sonraki ayırıcı açık olduğu halde ses devam ediyorsa, enerji girişini de kestirip, girişteki geçit izolatörünü kontrol edin.
 
mümkünse kabine gece girip kabin ışıklarını söndürürseniz gevsekliğin nerde oldugunu anlayabilirsiniz. ark vs. varsa kendini belli edecektir. benim tahminim genç arkadaşın dediği gibi geçit izolatörlerindendir..
 
Gördüğüm kadarı ile bu tür sesler nemden kaynaklanıyor.
Gevşeklikten dolayı olmuyor..
 
arkadaşların söylediklerine katılıyorum, Gecit izolatörün ölçü gurubunda olduğu için daha çok bağlantı noktası var ve ordaki bağlantıların sıkılığını kontrol etmekte fayda var. Eğer ses ölçü gurubundan degil de ring hattının bağlantığı yük ayırıcısındaysa bu tür sorunlar ağırlıklı olarak kapasitif gerilim bölüçüden kaynaklanır. Ve kapasitif mesneti zaman gecirmeden değiştirmekte fayda vardır. Kısa süre sonra orda oluşabilecek bir arıza yüzünden hücre elden çıkabilir!!!
 
Arkadaşım açık bara siteminde ses geliyorsa baraların renklerine bakarak atlama yerinin tayinini yapabilirsin. Atlama yerinde kılcal atlamalr olduğundan arıza atlaması olmaz ve renklerde ısıya bağlı küçük siyahlaşmalar olur. Açık bara siteminde aynı anda kopanzasyon varsa ve devamlı devrede ise yük düştüğünde gerilim yükselmesinden ve seninde dedğin gibi denize 200M buda nemli bölge olduğunu gösterir. Açık bara siteminde atlama sesi ile gevşek mekanik aksam sesi Bakım teknisyeni tarafından fark edilir. Bir bakım teknisyenine göster... Termal kamera ile izleme şansın varsa mümkünse gece takip et termal kamera yoksa arkadaşın dediği gibi akşam ışıkları söndür öyle izle
Kolay Gelsin....
 
bir test mühendisi olarak tavsiyem. hücrede kısmi deşarj ölçümü yaptırmanızdır. ayrıca yukarda arkadaşların da belirttiği gibi gece gözlem yapmanız. şayet bir kısmi deşarj varsa bunu tesbit edebilirsiniz ki bu ilerleyen zamanda tehlikeli olabilir. bir de baralar arası mesafe veya hücre içindeki yan duvarlara karşı mesafeler standartlara uygun mu kesici faz girişlerinde alan dağıtıcı kullanılmış mı bunların bağlantıları sağlam mı kontrol ederseniz sonuca ulaşmanız daha kolay olacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,736
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst