Og sigortası atması

Trafolardakı prafudrlar işlev yapacaak durumdamı..
yanlış soru zeybek hocam doğru soru parafudur varmı olacaktı?
 
İşletme koruma ,şartlar yerine getirilir ise ( yönetmeliğe bakınız ) birleştirilir.4x2000 kva ve birbirinden 200 - 300 - 500 - 1000 mt. aralıkda olan 6 adet 1000 - 1600 kva trafolarımız 25-30 yıldır sorunsuz çalışıyor.Bence,soruyu soran arkadaşımız ,kendi görüşüne ! onay bekliyor.Aralarında 1-1,5 km mesafe olan trafolarda,bahsedilen olay olamaz.
Dağıtım firması TT sistem kullanmak zorunlu diye biliyorum. Öğrenmek ve anlamak için soruyorum, topraklamadan değilse sizin teoriniz nedir?
 
o konu karışık hangis doğru hangisi yanlış deye girersek 3 gün değil 3 yıl değil 30 yıl çıkamayız
çok kan çıkar ben TNC DERİM GERİSİNİN NE DEDİĞİ ÖNEMLİ DEĞİL. işin aslı öle değil bizde böle geliyor böle gidiyor doğru veya yanlış fikir veremem işin içinde hata akımı oluşturma bu hata akımlarını yönetme bu hata akımlarına göre uygun malzeme seçme yıldırımdan korunma pik akımlarını sönümleme harmonik bütün bunlar komplike düşünülömesi gereken olaylar . . şöyle düşünün ingiltere nasıl trafiği sağa alamıyorsa bizde aynı durumdayız . biz zamanında fakir bir ülkeymişiz kablo paramız yokmuş az parayla çok yatırım yapma ihtiyacı hissetmişiz og de dal budak Şebeke kurmuşuz agde kofre kurmuşuz bu günlere kadar gelmişiz .. ama enerjinin bu kadr buyudüğü bir ortamda bu sistem yönetilebilirmi yönettilemezmi millet 800.000 voltları tartışıyor biz daha 354.000 lerdeyiz . millette bir standart var biz hangi tirbünü bulmuşsa müteahit koymuş kimi 6.3 kimi 11 bin enteresan biri 9.000 bulmuş nereden bulmuşsa tkaım elbiseye mal oldu yok dedim öle bişi varmış valla onun için türkiye şartlarında heç bir şeyi kesin konuşmama gerekiyor
 
o konu karışık hangis doğru hangisi yanlış deye girersek 3 gün değil 3 yıl değil 30 yıl çıkamayız
çok kan çıkar ben TNC DERİM GERİSİNİN NE DEDİĞİ ÖNEMLİ DEĞİL. işin aslı öle değil bizde böle geliyor böle gidiyor doğru veya yanlış fikir veremem işin içinde hata akımı oluşturma bu hata akımlarını yönetme bu hata akımlarına göre uygun malzeme seçme yıldırımdan korunma pik akımlarını sönümleme harmonik bütün bunlar komplike düşünülömesi gereken olaylar . . şöyle düşünün ingiltere nasıl trafiği sağa alamıyorsa bizde aynı durumdayız . biz zamanında fakir bir ülkeymişiz kablo paramız yokmuş az parayla çok yatırım yapma ihtiyacı hissetmişiz og de dal budak şebeke kurmuşuz agde kofre kurmuşuz bu günlere kadar gelmişiz .. ama enerjinin bu kadr buyudüğü bir ortamda bu sistem yönetilebilirmi yönettilemezmi millet 800.000 voltları tartışıyor biz daha 354.000 lerdeyiz . millette bir standart var biz hangi tirbünü bulmuşsa müteahit koymuş kimi 6.3 kimi 11 bin enteresan biri 9.000 bulmuş nereden bulmuşsa tkaım elbiseye mal oldu yok dedim öle bişi varmış valla onun için türkiye şartlarında heç bir şeyi kesin konuşmama gerekiyor
benim dediğime cevap veriyorsanız eğer çok haklısınız. Zaten TT sistem zorunluluğu da dediğiniz sebepten ileri geliyor. TN sistemler için ayrı ayrı hesap mı yapsınlar oturup, sistem böyle gelmiş böyle gider hesabı kural bu diyorlar nasıl işlerine gelirse. O yüzden de dağıtım trafoları TT sistemle topraklanıyor diye yorumluyorum ben olayıı.
 
ondan değil . bizim sistemimizde bulunan tüm ekipmanlar bu şebeke sistemine göre seçilmiş .. biz hata akımını bu şekilde oluşturuyoruz ve yönetiyoruz . tüm ekipman seçimlerimizde bu şebekeye göre . şalter seçimleri sigorta seçimleri şimdi ben başka istiyorum deye bunu değiştirmemiz mümkün görünmüyor . ama şöyle olur sizin kendi şahsınızın bir trafosu vardır o trafodan sonra istediğiniz şebekeyi kurabilirsiniz.
şimdilik tt sistem olduğu için hata akımını pek anlayamıyoruz o nedenle kaçak akım rölesini kullanıyoruz çoğu yerdede zaten ustalar devre dışı bırakıyor ..yarım yamalak bişiler yapıyoz işte ... falan filaannn amnnnn çok konuştuk bukonuda faydasını görmedik ..
 
Bu sisteme sahip çıkalım yeter ( bu şartlarda )

kaçak akım rölesini kullanıyoruz çoğu yerdede zaten ustalar devre dışı bırakıyor ..yarım yamalak bişiler yapıyoz .

Kolay gelsin , Sağlıcakla ...


Sn. sami inci üstadım bu videoyu seyredince aklıma siz geldiniz .
Siğorta ve avize .

 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,154
Mesajlar
923,750
Kullanıcılar
451,494
Son üye
Maktest

Yeni konular

Geri
Üst