OG trafo kesicisi açma problemi

Olmaz. 3 fazdanda o sırada akım geçer. Roleden okunan o andaki etkin akım değeridir. O fazdanda akım çekilir. Neden 0 olsun?

Sistem normal haldeyken (arıza yokken) toprak rölesinden akım geçmez. Aşırı akım bobin uçlarından(akım trafosu sekonder çıkışları) her zaman akım geçer. Arıza anında bir kısım akım toprak üzerinden devresini tamamladığı için değerlerin bu şekilde dengesiz olması gerekir ki toprak rölesi çalışsın. Değerlerde anormal bir durum gözüküyor. Faz-toprak kısa devresi olmuş. TEİAŞ TM'deki akım sınırlayıcı röle kısa devre akımlarının aşırı yüksek olmasını önler. Toprak röle akım TEP'leriniz kaç?

bahsettiğim yer bir Hidroelektrik santrali. hocam sepam s42 kullanıyoruz. Bilginiz var mı sepamlar hakkında?

Sepam Mepam rölelerin hepsi aynı mantıkla çalışır. Sepam röle hakkında bilgim yok ama röleler üç aşağı beş yukarı aynı özelliktedir.

merhaba,

Yapmış olduğumuz otoyol aydınlatma işinde özellikle yağmurlu hava koşullarında fotoğraftaki hata ile hücre açmaktadır. Fazları ölçtük , fazlar dengeli.
Bu problem ile karşılaşan var mı, nasıl çözebiliriz?

teşekkürler...

Röle set değerlerini gözden geçirin.Normal ise,zaman zaman,kısa devre ( sebebini bulmalısınız ) darbesi geliyor olmalı.Set değerleri , 51P den büyük olmalı !

Röle set değerleri normal, değerleri biraz daha arttırmayı denedik bu sefer de Tedaş bölümü attı. 5 trafo bölgesinden oluşuyor hat. Deneme amaçlı hattın bir bölümüne enerji verip diğer tarafları kapattık. Her durumda yine kesici açtı.

Siz,olması lazım geleni ayarlamalısınız.Sizin üstünüzdekiler,selektivite kurallarını uygular.

Bişi sorabilirmiyim kesicide anahtar tutukluk yapıyor bazen pozizyon değiştirmek için kolu takamiyorum bu neden olur
Schneider sm6-36 kesici yi açtım toprakladim tekrar kapamaya kalkınca anahtar dönmedi biraz zorlayınca anahtar döndü devreye alabildik bu neden olmuştur bir zararı varmıdır tşk ler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…