Okulda ögrendikleriniz ne kadar ?

Arkadaşlar kim ne derse desin elektrikçilik masa başında ders çalışarak öğrenilecek meslek değil.Okulun faydası yoktur demiyorum yanlış anlaşılmasın.Tamam onunda faydası illaki var ama önemli olan tecrubbe.
 
Benim okuldan öğrendiğim, yeni birşeyi öğrenebilmenin yollarıdır. Teknik terimler, konular öğreniyorsunuz tabii ancak temelde öğrenebilme ve farklı düşünme alıştırmalarıdır.

Saygılar

kesinlikle budur. sn etunuzer in dediği gibi okuldan öğrendiğim yeni birşey öğrenebılmenın yoludur.
 
Sayın arkadaşlarım bir öğrencinin okulda meslek öğrenebilmesi için
1. Öğrencide öğrenme isteği olacak
2. Eğitim programları iyi hazırlanacak
3. Öğretmen işini iyi yapacak
4. Okulun gerekli altyapısı olacak

1. Her öğrencinin bir olmayacağı gibi malesef benim gördüğüm kadarıyla meslek liselerine ve meslek yüksek okullarına giden öğrenciler ders çalışmayı pek sevmeyen, okulla pek alakası olmayan, geleceğe dair pekte ideali olmayan genellikle ailelerinin bari meslek öğrensin diye okula gönderdikleri kişiler.
Tabi bu öss sınav sistemi ile çok alakalı eğer öss deki katsayı adaletsizliği düzeltilir ise meslek liselerini tercih eden öğrenci kalitesi de artacak veliler de öğrencilerini gönül rahatlığı ile meslek liselerine gönderebilecek.
2. Eğitim programları bildiğiniz gibi MEB. tarafından yapılıyor. Programlar çok yeterli olmasa da yine de çağımızın yeniliklerini takip etmeye çalışıyor.
3. Öğretmen işini iyi yapmalı, öğretmenlik kutsal bir meslek mazeret bulmadan öğrencileri mesleki olarak ta ahlaki olarak ta yetiştirmeli
4. Okulların altyapısı yeterli olacak bunun içinde okul bütçesinin iyi olması gerekiyor. Ama malesef bu konuda yetersiz gibi

Sn Haltın Söylenmesi gereken herşeyi söylemiş. 2.maddedeki açıklama hariç hepsine katılıyorum. Ben şahsen mesleki bilgimin %80'nini teknik lisede aldım üniversite eğitimim çok teorikti ve uygulamaya yönelik bilgi azdı. KOÇ topluluğunun dediği gibi meslek lisesi memleket meselesi :)
 
Özellikle meslek ve teknik lise mezunları , mezuniyetlerinden yıllarca sonra ;

"Okulda fazla birşey öğrenmedik zannederdik ,ama yıllar geçtikçe ve işin içine girdikçe okulun bize ne kadar çok teorik ve teknik bilgi-beceri kazandırdığının farkına vardık.Ve şimdi dahi olsa okulda tekrar talebe olmayı arzularız " diye görürş bildirirler...

Mezun olduktan 14-15 yıl geçmesine rağmen okula giderek hocalarına soru soranlar azımsanamayacak kadar çoktur..
 
okul %10 dur. gerisi calısarak oluyor.. kim ne derse desin:)

Soruyu yanlış anlamışsınız lastgunner. Sorulan soru şu meslek lisesinde , üniversitede verilen eğitim ne derece yeterlidir?
Siz ise tecrübeden bahsediyorsunuz keskel alaka...
Sorulan soru teknik elemanın uygulamada eğitimi bilgisi ve tecrübesi ne oranda etkilidir dese amennah. Onun cevabıda. %100 bilgi %100 tecrübe motorun iki tekerinin havası gibidir ikisinin de havası tam olmalı :)
 
arkadaslar okulda alinan teknik terbiyenin ustune sizde birseyler eklerseniz hersey guzel oluyor aslinda.sunu unutmamak gerekir siz kitabta ogrendiklerinizi eger tatbiki olarak yapmazsaniz unutursunuz.mesela ben su an tv tamir edemiyorum ama hiz kontrol tamir edebiliyorum yada kompanzasyon yapabiliyorum cunku tv tamiriyle ugrasmadim
 
Bence okul sadece mesleğin teorisini anlatır.Tabi birazda öğrenmek kendimize bağlı ama ben okuldan çıktığımda sigortalardaki köprülerin mantığını bile çözememiştim.Temennim bundan sonra bu mesleği yapacakların daha temelden okul sıralarından çıkarken beyinleri dolu piyasaya çıktıklarında en azından bu işin mantığını çözmüş olmaları
 
bence öğrenmek sadece istek yeterli gerisi zaten gelir. istemek ve çalışmak
 
Okullarda verilen eğitimlerden neler veya ne kadar öğrendiğimiz değil, ne kadarını hayata yansıttığımız önemlidir. mesutelb'nin de dediği gibi 14-15 yıl sonra bile geçmişten esintilere maruz kalınabiliyorsa, demek ki eğitim boşa alınmamıştır. Şayet o kadar eğitimden sonra çerez dükkanı açıp o bilgilere ihtiyaç duymayanlar da çıkacaktır. Yani sorunun cevabı şu an ki ilgilerinizle alakalıdır. Siz üzerine bir şeyler ekleyip,ondan faydalanabiliyor, devamını sağlayabiliyorsanız birşeyler öğrenmişsinizdir.
Saygılarımla
 

Forum istatistikleri

Konular
129,330
Mesajlar
925,400
Kullanıcılar
451,789
Son üye
mwwto

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst