okuyunca gozlerım yaşardı

Arkadaşlar yöneticilerin bu forumdan para kazanmaları (eğer kazanıyorlarsa..) neden sizi rahatsız ediyor ben anlamadım...Üyelik için bir ücret ödemedik,cebimizden çıkan birşey yok,bize bir angarya (bir emirvaki yada zorla yaptırılan birşey) yok..İnsanlar bu foruma emek ve mesai harcıyor..Dilerlerse bundan bir nema da edinmek isteyebilirler...Bu forum ne bir resmi kurumun sayfası,nede bu kişiler bir odanın dahilinde (esnaf odası-teknisyenler derneği gibi..) de çalışmıyor,bir yerden maddi olarak herhangi bir kurum yada kuruluştan burs -destek yok( benim bildiğim..)...
Ne bekliyordunuz ...(Eğer bir kazançları varsa..) Kızılay ait bir forum mu yoksa LİVE AİD (Benim yaşımdakiler bilir) konserine mi geldiniz..
İnsanların bu yapılarını çözmekte zorlanıyorum...Arkadaşlar bu kişiler -ki hiç birini tanımam ki oların dertlerini veya rantlarını bileyim- bir mesleki yardımlaşma forumunu bize sunuyor...Meyva veren ağacı taşlamayalım..Üzüm yerken bağcıya zarar vermeyelim...
Bir deyiş daha ekleyeyim...El eli yur (yıkar),elde döner yüzü yur...Bu kişiler hakkında belki eleştirilecek başka konular vardır ama burdan kazanç elde ediyorsa etsin..bence hiç problem değil,bize bu hizmeti sunuyor ve bizden bir talepleri yok...
Hepimizin facebook'ta sayfası var...Orada bizim sayfalarımızda çıkan reklamlarla,bizim beğen'diğimiz takım,siyasi parti,ticarethane,sanatçılar ile para kazanıldığını neden göz ardı ediyoruz madem kimse para kazanmasın diyorsanız....Mail'lerde ve msn'dede aynı şekilde köşede ekli reklamlarla,size ulaşan mailerle insanlar para kazanıyor...
Lütfen bir kızgınlıkla eleştireceğim diye olabilir şeyleri olamaz göstermeye çalışmayın..
 
sayın tekin126

daha önce anlamayanlar, anlamak istemeyen arkadaşlar için tekrar ve tekrar belirtmeme rağmen art niyetli olarak yöneticilerin forumdan para kazandığı imasında bulunuyorsunuz. son olarak bunu m_usta_fa adlı üye de yapmıştır. ben bıkmadan yazıyorum bana ne kadar inanırsınız onu da bilmiyorum. beni tanıyan arkadaşlara sorun onlar gerekli cevapları verecektir sizlere.

Volcanos;
Seni ve haklı - haksız gözetmeden birbirini tutmak adına haksızlık yapanları insafa davet ediyorum.
Daha önceden bu para muhabbeti açıldığında, gerekli açıklamayı yapmıştım.İsterseniz arayıp bulalım o konuyu. Zaten bu forumda trilyonlar kazanılsa dahi, para, site sahibine kalır, yöneticilere değil. Yöneticilerin para kazanması diye bir söylemim olmadı.
Önceki konuda da, yazım şu tarzdaydı: - Her ne kadar forumun reklam gelirleri forumun giderlerine harcanıyorsa da- diye devam eden bir yazıydı.Amacı neydi, konu neydi, takip etmeden nasıl bana böyle bir iftira atarsınız? Allahtan korkmaz mısınız siz?
Ben forumdan birileri cebini dolduruyor demedim. Bakınız, forumun az kazanması, anca masraflarına yetmesi ne ifade eder? Bir bakkal, bir şekilde, ancak kirasını ve vergisini çıkarıyorsa, oraya ticarethane denilmez mi? Hemen belirteyim, asla ve kat'a ben bu forumun ticarethane mantığı ile yönetildğini düşünmüyorum. Kimsenin kâr beklentisi olduğunu sanmıyorum. Ben diyorum ki, burası, öyle ya da böyle para kazanan bir yer. Bu para forum masraflarına harcanıyor. Ya bu para kazanılmasaydı, forum masrafları ne olacaktı? Bakın bu da bir kârdır. Ve ben diyorum ki, hepinizin, hepimizin olduğu gibi, Sayın şefin yazılarının da, bu ticari olaydan hakkı varsa, ve o artık buradaki yazılarının burada kalmasını istemiyorsa, buna saygı duyulmalı dedim.
Özet: Bu forumun birileri için, kazanç kapısı olduğunu hiç bir zaman düşünmedim.
Bu konuda hiç bir zaman bir söylemim olmadı.
Bahsettiğim konu, ŞEF in hakları ile alakalıydı.

Tarafıma yapılan bu çirkin iftiradan dolayı, sizi kınıyorum.

Demokratikleşmeye gelince,
benim itirazlarım ile alakalı olan konuda, bana cevap hakkı doğacak şekilde yazı yazılmış, ve konu kapatılmış.
Madem kapatılacak, Azrail isimli yönetici, o yazıyı yazmadan kapatıverse ölür müydü?
Bir de kendileri, Dini hassasiyetlerinin, bu forumdaki bir çok insandan daha fazla olduğunu yazmışlar Sanırım bende olup olmadığını sorduğu Takvametreden, kendisi bir şekilde edindi :) Ondaki takvametre daha modern ama, forumdakilerin takvasını komple tarayıp, aritmatik ortalamasını alıp, girilen değerle karşılaştırıyor. İşte teknoloji diye buna derim ben :)
 
Forum üzerinden para kazanmak mümkünse, buna hiçkimse birşey diyemez, bu forum kurucularının ve yöneticilerinin en doğal hakkıdır. Hatta, belli bir noktadan sonra (Foruma katkı vermiş eski üyeler hariç) ücretli üyelik bile getirebilirler.
Önceki tartışma iki üyenin Onursal üyeliklerinin iptal edilmesi yüzündendi, umarım, bu iki üye en kısa zamanda kırgınlıklarını unutup tekrar aramıza döner ve foruma katkılarına devam ederler. Yaşanan olaylardan herkesin, kendine bir ders çıkartmış olduğunu sanıyorum.
 
benım bu konuyu açmamdakı maksadım anlatmaya çalıştığım forum uzerınden para kazanmak değıl dıkkat edın forumdakı yazılara bu yazıda dahıl forumda bır uye yanlış yapmışsa yonetımden bır kişi muhatap olur ceza yasakla bıryere varılmaz ama farzedelım cezada verılecek uyarı yapılacak yonetımden bır kışı tekrar edıyorum muhatap olsun ben yanlış yapmış olabılırım sonuçta robot değılım tum yonetımdekılerın yanlış yapanı susturmaya çalışması yanlış buluyorum ben şahsı goruşum onun için tepki gosterdım ikinci bır konu bız elektrık elektronikçiler robot değılız herbırımızın siyası goruşu var cahilde değılız madem bu forumu benımsedık burada sorunlarımıza çare buluyoruz bırazda sıyası yorumlar yazalım musade edın yenıçerı ocağında değılız yasaktır ıstemezuk boyle olmamalı duşuncesındeyım bu şahsı duşuncem kımseyıde bağlamaz
 
Sn. tekin126

Bugüne kadar hep yöneticiler asi, başına buyruk, hiç esnek değiller diye yazılar yazıp duruyorlar. Buna sizde dahilsiniz. Peki sizler neden hiç esnek olamıyorsunuz. Bu güne kadar herkes herkesi suçladı durdu. Neden sakin olamıyorsunuz.

Sizin ikinci el pazarına verdiğiniz ilan kurallar dahilinde olmadığından yönetici arkadaşımız kendine verilmiş olan görevi yaptığında ise isyan ettiniz. Bu isyan sonrasında imal ettiğiniz ürünü pazarlayamadığınız için yönetime karşı çıktınız. Sonrasın da bir kaç günlük uzaklaştırma cezası ile (sadece kurallar gereği) uyarı aldınnız. Şimdide Yöneticilere de forumdan para kazanıyormuş gibi iftiralar atmaktasınız. Bizler bu işleri sadece hobi olarak başladığımızı ve forumda bilginin çoğalabilmesi için elimizden geldiğince forum için hizmet ettiğimizin artık unutulmaması gerekmektedir. Bu kazanç konusunda tüm yöneticilerin hassas olduğu kadar ben de hassasım. Ve açıkcası forum için aile yaşantıları bozulan hatta boşanan yöneticiler bile var. Bu kadar saldırıya karşılık emin olunki bizlerin belki çok daha sert olmamız gerekirdi.

Umarım bu gereksiz çıkışlar biraz azalır ve siyaseti bahane ederek te tartışma ortamı oluşturulmaktan kaçınılır.

üstadım gerçekten siyaseti sevmeyen biri olarak bu yazıda ilgimi çeken bişi var forum için boşanma bence olmaması gereken bir durum siyaseti bu kadar seven arkadaşlara bir önerim var siyasi forum açıp istedikleri gibi tartışıp isterlersede gelir elde edip mesleki bi durum oluncada buraya uğrasınlar x partisinin ne yaptığını konuşmak bana hiç bişi kazandırmaz beş yılda bir oy kullanıyorum yönetimlere etkim o zaman oluyor o zamana kadar susup takib et o gün gelince istediğine ver oyunu burada konuşarak ülkede neyi değiştirebiliz açıkçası şimdi tossun üstadımla burada siyaset yerine paralel rezonansı konuşuyor olmak isterdim x partisini konuşacak olsam siyasi bir foruma giderdim
 
Bir şey eklemek istiyorum. Muhtemelen bu konuda yazdığım son şey bu olur.
Sayın Gezer77 önceki konuya müdahil olmuştur, benden konuyu uzatmamamı istemiştir. Kendisi sevdiğim, saydığım bir kişi olduğu için, ve konuya yaklaşım tarzını benimsediğim için, susacağım demiştim. Buna rağmen Azrail rumuzlu yöneticimiz, bana cevap hakkı doğuracak bir şeyler yazmış ve konu kapatılmış.
Yine burada,Volcanos isimli yönetici benim adımın içinde geçtiği bir cümle kullanmış. Benim açıklamalarımı sert buluyorsanız, yanlış buluyorsanız, bu konularda yazı yazılmasından hoşlanmıyorsanız, lütfen beni bu konuların dışında tutunuz.

Sayın Gezer77;
Daha önce sizinle küçük bir sohbetim olmasına rağmen, yaşınızı hatırlayamadım. Ben de sözünüzü, büyük sözü gibi algıladım ve sesimi çıkarmadım. Sizin hatırınıza, ben susuyorsam, lütfen arkadaşlarınızın da bu konuda bana hitaben yazmamalarını tembihleyin ki, konu uzamasın.
 
sayin mustafa bahsettiginiz mesaj hakkinda sunu soyleyeyim
Kizim lafim sana gelinim sen anla
burada ben tum uyelere ortami germemek icin sagduyu olmaya davet ettim ama ne yazikki uyeler bu sozumu yabana atmislarki yine ortami geren mesaj yazmislar

Degerli uyeler forumda yazdiginiz mesajlar siyasi ve dini dusunceleri farkli onbinleri bulan uyelerimiz tarafindan farkli sekilde yorumlanabilmekte vede bu yuzden forum uzerindende mesleki konulari tartismamiz gerekirken bir anda birbirlerine kufur vede hakaret iceren mesajlarla dolu olan bir hale donmektedir.
Ayrica defalarca duzenlenmesine karsin uye arkadaslar biz yoneticilerle tanismak vede bizimle bu vede benzeri konulari tartisabilecekleri toplantilara istirak etmemektedir.2010 win fuarinda standt ta gorev yaptim vede gelen uye sayimiz forumumuzun uye sayinin cok cok altinda kaldi
bu senede aksilik olmazsa 2011 win fuarinda olacagiz vede onun hazirliklarina basladik bile
Standimiza tum uyelerimizi bekliyorum
 
tekrar başladık gibi...................
konuyu başından beri takip ediyorum ve sonunda umarım yine kırgınlık olmaz,
bir taraf haklılığını savunurken ,diğer taraf haksızlığa uğradığını anlatmaya çalışıyor.
(üzgünüm ama öyle gözüküyor)şef in haklı olduğunuda yazmıştım..yönetici arkadaşlardan da haklı olanlar var ama , bu saatten ,sonra sen haksızsın ben haklıyım ,diye davam edilecekse ; yine birileri üzülecek,kalpleri kırılacak.
yanlışların üstüne tekrar yanlışlar ekleyerek çözüme ulaşılacağını sanmıyorum,ne olursa olsun yazılanların şimdilik önyargılı olacağını , yorumlarda çok dikkatli olunmasını siz değerli meslektaşlarımdan ve dostlarımdan sağduyulu olmalarını önemle rica ediyorum.
dostlar arsında , yanlış anlaşılmalar,münakaşalar,küslükler olucaktır mutlaka ,ama sonunda
birlik beraberlik de olucaktır...
karşısındaki insanın haklı olduğunu düşünmek ve bunu söyleyebilmek büyük erdemdir.

saygılı,seviyeli,paylaşımcı,dostane bir forum dileğiyle
 
her ne kadar insanoğlu tarafsız olduğunu iddaa etse de söylemleri, yazıları, sözleri ve örnekleri ile hangi tarafa yakın olduğu konusunda karşı tarafa bir fikir verir ve ben eşit mesafeli davranıyorum diyen ancak kendini kandırır.

Meselenin özü tarafsızlık tarafında olunamayacağıdır.
 
benım bu konuyu açmamdakı maksadım anlatmaya çalıştığım forum uzerınden para kazanmak değıl dıkkat edın forumdakı yazılara bu yazıda dahıl forumda bır uye yanlış yapmışsa yonetımden bır kişi muhatap olur ceza yasakla bıryere varılmaz ama farzedelım cezada verılecek uyarı yapılacak yonetımden bır kışı tekrar edıyorum muhatap olsun ben yanlış yapmış olabılırım sonuçta robot değılım tum yonetımdekılerın yanlış yapanı susturmaya çalışması yanlış buluyorum ben şahsı goruşum onun için tepki gosterdım ikinci bır konu bız elektrık elektronikçiler robot değılız herbırımızın siyası goruşu var cahilde değılız madem bu forumu benımsedık burada sorunlarımıza çare buluyoruz bırazda sıyası yorumlar yazalım musade edın yenıçerı ocağında değılız yasaktır ıstemezuk boyle olmamalı duşuncesındeyım bu şahsı duşuncem kımseyıde bağlamaz

Sn.tekin126;

Bu son yazınızda çok güzel birkaç konuya değindiniz. Sanıyorumki birçoğumuzun bir mutlu bir evliliği vardır. Hatta belki bir kısmımızın torunlarıda vardır. Şimdi şöyle bir örnek düşününki; torununuzla oyun oynuyorsunuz ancak yine sizin çocuğunuz olan anne yada babası daha önce yapmaması gereken bir hareketi size yapıldığını gördüğünden torununuza kızıyorlar. Siz de torundur yada küçüktür diyerek sineye çekebiliyorsunuz ama anne-babası sizinle aynı fikirde olmadığı için hem çocuğunuzla, hemde torununuzun psikolojisinin bozulması sağlamış olmazmısınız. Hatta bu çocuk daha sonra bana müsemeha gösteriyorlar diye bu istenmeyen davranışları devam ettirmez mi? Bu durum karşısında son 9-10 gündür olan olayların basit bir anlatımı değilmidir. Burada birçok kişinin değer verdiği üyeler kendi aralarında rahatsız oldukları konu için tartışma ortamı başlarken defalarca yönetim olarak uyarmamıza rağmen bizlerede cephe aldılar. Size soruyorum siz Üniversiteden emekli olmuş bir insan olarak tamamen başı boş kendi kafanıza göremi çalışıyordunuz, yoksa belirli bir prosedürler dahilinde çalışmıyormuydunuz. Kendi işinizin dışında başka birisinin yaptığı bir hatayı görüp müdehale ettiğinizde tartışmıyormuydunuz. Sn. ramonn çalıştığınız firmada bir müşterinizin bilgisayarını kendi kafanıza göremi tamir ediyorsunuz yoksa şirketinizin belirlediği kurallar dahilindemi tamir ediyorsunuz. Yoksa kendi kurallarınızı sizmi belirleyip müşterinin isteğive sıkıntısını gidermek yerine kendi bildiğiniz gibi yapamıyorsunuz. müdürünüze yada patronunuza ben bunu kafama göre yapacam artık ben seni dinlemiyorum burada kuralları bizler koyarız diyemiyorsunuz sanırım.

İşte www.kontrolkalemi.com da böyle biryer. Burada daha önce belirlenmiş ana kurallar var ve tüm üyelerinde bunlara uyması gerekiyor. Tabii ki burada tartışacağımıza geçtiğimiz ramazan ayında Bursa' da düzenlenen etkinlikler düzenlesek. Bizler din dil ve ırk gözetmeksizin ahlak kuralları dahilinde herkese saygılı davransak. Yeri geldiğinde susmayı bilsek. Karşınızdaki insanı yargısız infaz etmesek. Bence bu forum çok daha güzel bir platform olur. Yok ben kafama göre davranırım. Ben sizin kurallarınızı beğenmiyorum, kendi kurallarımı ben koyarım derseniz burada oluşmuşturulmaya çalışılan ortam kalmaz. Bu konu gibi uzatıldıkça uzatılır.

Burada dikkatinizi çekmesi gerekmesi gereken diğer bir konuda Forumumzda 170 bin den fazla üye olmasına rağmen kuralların görüntülenme sayısı, okunma değil. Sadece 4550 kişi. sorun burada. Her defasında uyarılarımıza rağmen en az 1 kez okunsa görüntülenme adedi bile üye sayısına eşit olmalıydı. Ki bu görüntülenmenin en azından bine yakını yönetimin defalarca bakmasındandır.

Umarım bu problem için yazılan yada yazılacak olan son mesajdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,101
Mesajlar
923,246
Kullanıcılar
451,416
Son üye
avsukrugocer

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst