omron plc de arıza giderilmesi !!!

aliplc

Üye
Katılım
1 Mar 2007
Mesajlar
356
Puanları
1
Yaş
53
arkadaşlar kolay gelsin,
omron plc bağlı iki adet farklı sistemde 1 er gün arayla 2 sorun yaşadım.

1.sistem:
1- omron power supply 220 v giriş görünüyor, ancak plc de hiç enerji yok. operatör panelle arasında connection hatası veriyor. arıza ararken, enerjiyi kesip açtığımda sistem çalışmaya başlıyor.

2.sistem:
2- omron plc de enerji var. input girişi veriyorum. çıkış vermesi gereken q30 aktif olmuyor. enerjiyi kapatıp açtıktan sonra siteme herhangi bir müdahelede bulunmadan sistem çalışmaya başlıyor. yani input aktif olunca q30 çıkış veriyor.

2 farklı sistemdeki sorun neden kaynaklanıyor. yorumlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
ilk sorun için plc nin power suplay sorunu olabilir.omronun hangi serisi plc kullanıyorsun bilmiyorum ama şayet extansion plc ise sonlandırma kapağına bak orada çıkma veya gevşeme olmuş olabilir.ama enerjinin kesilip yeniden verilmesi ile sorun çözülüyorsa muhtemelen power supply sorunu olabilir.ayrıca cqm seri veya cj seri power supply larda güç kaynağının üzerinde harici 24 vdc 1 a çıkış vardır sistemde bu kullanıldığında ve kullanıldığı yerde bir kısa devre varsa power supply da çökme olabilir.

2 sorunla ilgili olarak q30 demişsin ama .sanırım alfa serisi veya yeni cj/cs serisi plc dir.plc stop moduna geçiyor olabilir bir şekilde .enerji verildiğinde start up prosesing run veya monitoring olduğunda çıkış aktif hale geçiyordur.ama dediğim gibi bir şekilde stop moduna alınıyordur.
 
2. sistemde bahsettiğiniz çıkışın aktif olması için gerekli şartları kontrol etmek gerekebilir, birşeylere bağlı olarak bit vs. set edilip daha sonra q30 o bitin değerine göre çalışıyorsa sorun bundan kaynaklanabilir, kapatıp açtığınızda başlangıç şartlarına dönüyor ve bu nedenle çıkış veriyor olabilir.
PLC özellikle ayarlanmadıkça kendi kendine stop moduna geçmesi çok olası bir ihtimal gibi gelmiyor bana, sistemdeki diğer çıkışların vs. durumuna bakarak anlayabilirsiniz run modunda olup olmadığını, aksi halde hiçbir çıkıştan sinyal alamasınız
Kolay gelsin...
 
arkadaşlar elinde omron plc ile ilgili türkce dokuman olan varsa paylasabilir mi?? acill.. simdiden tesekkurler.
 
arkadaşlar elinde omron plc ile ilgili türkce dokuman olan varsa paylasabilir mi?? acill.. simdiden tesekkurler.
sayın sehzade forumu ıncelemeden vede arama yapmadan konu acmayınız.ayrıca hangı model ıcın aradıgınızı yazınız lutfen
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…