omron plc de enerji problemi????

aliplc

Üye
Katılım
1 Mar 2007
Mesajlar
356
Puanları
1
Yaş
53
arkadaşlar kolay gelsin,

omron CP1 serisi plc de 3-4 defadır aynı problemle karşılaşıyorum. problem aynı tesiste aynı plc de gerçekleşiyor. sorunum şu:

ortada herhangi bir arıza olmamasına rağmen ve besleme gerilimi var iken plc kendi kendine kapanıyor. plc (CP1)besleme gerilimi 220 V. bazen enerjiyi kapatıp açınca(w otomat) sistem normale dönüyor bazende 3-4 defa açma kapama yapınca veya bekleyince . plc ye bağlı bir adet o.p(hitech) var.plc sisteminin devresinde 6 A w otomat bağlı, aynı zamanda bu w otomat da atıyor. bir kaç defa sonrasında atması duruyor. plc ve operatör panelinin w otomatları ayrı ayrı.

plc ye bağlı sistemin toplam gücü 100 kw. yaklaşık 50-60 kw sürekli devrede.
tesisin toplam gücü 400 kw civarında.

şimdi bu arızanın sebebi ne olabilir. aklıma harmonikler geliyor bir ihtimal. yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
sadece plc nin besleme voltajı (power supply) bir ups den al.bir dene.bilgisayarlar için kullandığımız basit bir ups olabilir.Yada plc nin power suplayında sorun olabilir.cp1 dediğin yeni seri cp1h yada cp1l serisimi?
 
cp1l serisi zaten cpu ve powersuply aynı gövdede,power da sorun olsa sürekli olur diye düşünüyorum. çünkü 2 aydan fazla zamandır sistem çalışıyor. zaten ups sistemde var. başka bir şey olabilirmi.
 
Kısa devre varsada kapanır plc.Plc giriş çıkış kablalorından kısa devre eden var mı diye bir bak bakalım.Yada Plc nini çıkışlarını zorlayan bir yük veya girişine istenmeyen gelen bir voltaj.
 
plc nin besleme kartını değiştirme şansın varmı bence sigorta 3-4 seferde kurluyorsa plc
besleme kartında kondanstör problemi olabilir.plc çıkışındaki bir kısa devre olsa bütün giriş ve çıkışlar titrek çalışır keser tekrar verir bir süre kısa devre korumaarı var bence power supply yi bi değiştir aynı plcden bir tane daha varsa ikisni değiştirebilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,954
Mesajlar
922,068
Kullanıcılar
451,150
Son üye
mustafa kaya deneme

Yeni konular

Geri
Üst