Hürriyet Özgür
Üye
Bu invertörü şebeke yokken kullanamazmıyızOff-Grid akülü sisteme göre On-Grid aküsüz-şebeke bağlantılı sistemde, panellerde üretilen güç, uygun on-grid invertör tarafından doğrudan şebeke gerilimine dönüştürülerek kullanılacak yerde kullanıma hazır hale getirilir. Burada önemli olan nokta on-grid sistemlerin şebeke gerilimi ile eşgüdümlü çalışıyor olması. Üretilen enerji o anki ihtiyaçtan fazla ise yapılan protokol ve çift taraflı aboneliğe göre şebekeye verilir. Dolaysıyla şebekede bir arızadan dolayı Elektrik kesintisi olduğunda çalışacak personeli koruma maksatlı invertör enerjiyi keser. Bu enerjinin kesilmesi evde kullanımı da engeller mi emin değilim! Evdeki enerjiyi bir şekilde izole ediyor olabilir. Ya da belki bir ayarı vardır. Çünkü anladığım kadarıyla siz üretim fazlasını şebekeye verme niyetinde değilsiniz.
Ev sistemine bağlama konusunda pako şalter ile manuel yapabileceğiniz gibi evin ana girişine sayaçtan sonra sigortalardan önce araya kontaktör koyup invertörden enerji geldiğinde devreye girmesi sağlanabilir. Ayrıca bu bağlantı öncesi de invertör çıkışına uygun amperde bir Sigorta daha eklemek gerekiyor.
İnvertörünüz 24/220V ise tüm Panel paralel bağlanmalı, eğer 48/220V ise ikişer seri bağlantılı panel gruplarını paralel bağlamak gerekiyor. Kısaca invertörün desteklediği üst voltajla uyumlu olması gerekiyor. Yani hem DC24V hem de DC48V destekleyen bir invertör ise 48 volt'u tercih edin ki daha verimli çalışsın.
Valla ben sistemi tam çözememiş olabilirim şu an taktım ama geceleri enerji harcıyormu bilmiyorum artı sisteme kattığı enerji ne kadar onuda çözebilmiş değilim harcanan enerjiyi görebiliyorum ama verdiği enerjiyi nerden görebiliyoruz onu çözemedim5 kW inverteride 40 watt çalıştırmak için kullanmamak lazım dimi ama.
Bu arada bu invertörü direk gelen enerjiyi içerde harcanan güç
Olsada olmasada sisteme enerjiyi versek olmazmı gelen enerji yüklü olsun hatlarda olmazmı
Son düzenleme: