DiGiTaLmEn
Üye
Dün akşam bu ses yoktu. Bu sabah çalışmaya başladığımda çıktı. Sanki dişli boşluk yapmış gibi ses çıkıyor. Dişlileri ayırdım ses yine devam ediyor.Makine yerine tam oturmuyor olabilir.
Kontrol ettim, onda da her hangi bir gevşeklik yok. Fener mili içerisinde parçamı kaldı diye baktım o da yok. Sanki bir şeş kırılmış gibi bir ses. Ayna dönüşünde sallama falan da yok.Aynayı fener miline bağlayan civatalarda gevşeklik olabilir mi?
Otomatik ilerlemeyi zaten iptal edip denemiştim. Kayışları söküp denedim. Motorda her hangi bir ses yok. Fener mili ayna kısmından geliyor. Bağladığım parçanın işi bitsin, aynayı da söküp deneyeceğim. Ayna içerisinde ses yapabilecek, gevşemesi muhtemel parça var mı bilmiyorum. Mil yatağında sıkıntı varsa söküp halledebilirmiyim . Kitapçığını bir incelemem lazım.Otomatik ilerlemenin dişlisini iş milinden ayırıp dener misin?
Bir de İş miline bağlı olan kayışı çıkarıp dene bakalım. Sorun iş milinde mi yoksa dişlilerde mi.
Ayna boşta dönerken de ses geliyor mu yoksa sadece keserken mi?
Sorunu çözdüm arkadaşlar. Ayna arkasındaki vidalar gevşemiş. Aynayı söktüğümde vidaları sıkınca ses soluk kesildi.Aynayı elinde çevir abi rahat dönüyor mu takılmadan