Optimum Tu 2004 V

Bugün makineye bi temizlik yapayım dedim. Kompresörle hava tutup, sıvı gres ve WD40 sıktım. Mkine içerisindeki metal parçacıklar arka kısımdaki elektronik kartların bulunduğu kısma gitmiş. Tabi sigorta attırdı. Bende arka kapağı da söküp içerisindeki tüm toz, metal parça v.s hava tutarak temizledim. Bugün Orjinal sigorta aramamak için sigortasına dışarıda ince kıl bakır tellerden 2 tel gerdirerek geçici olarak tamir ettim. Lakin üzerindeki sonradan kendim monta ettiğim aydınlatma sistemi ve elektonik gösterge çalışmasına rağmen, makine çalışmadı. Her hangi bir seste yok. Elektronik kartları iyice inceledim, herhangi bir kopukluk, deforme, v.s de yok. Siporta zayıf kaldı desem, en azından motoru çevirmeye çalışıp sigortayı attırması gerek, o da yok. Sorun ne olabilir. Başına gelen arkadaş var mı ?
 
Sizi üzmek istemem ama görünürde dc motor kontrol kartınız yanmış sanırım. Eğer nasibiniz varsa potansiyometre arızalanmıştır diyeceğim ama buda düşük ihtimal. Geçmiş olsun.
 
2. bir sigorta olma ihtimali var mıdır?
 
Geçmiş olsun.

Kartı iyice inceledin mi? Kartın motor çıkışını ölçme imkanın var mı?

Evet potans da arizalanmis olabilir ama düşük bir ihtimal. Ben hiç bozulduğunu görmedim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kartı göz ile inceledim, herhangi bir kararma, erime, kablo veya lehimlerde bir erime görünmüyor. Ölçüm için herhangi bir ölçüm aletim yok. Kontrol kaleminden başka. Sigorta aksamında olabileceğini düşünüyorum. Ondanda emin değilim. Ayna üstü kapaktaki switch vidalanmamış boşta duruyordu, onu vidalayıp sabitledim. Acaba devreyi tamamlamasını o mu engelliyordu diye tekrar eski haline getirdim, o da çare olmadı. Kartın fiyatı nerelerde, uygun kartı bulabileceğim bir site varmı.
 
Yanma ihtimali olan motor bunlardan hangisi. Kart üzerinde ki motor metalden etkilenmiş olabilir. Çünki metal parçacıklar bu kısımda birikmişti. 2. resimdeki ise, burada kısa devre yaptırabilecek bir parça yoktu. Gevşek duran switch resimde görülen motorun üzerindeki siyah kutu. Bu sallanıp duruyordu. Önce boşta duran civataları somunla sıktım. Torna çalışmayınca tekrar söktüm civataları, ama fayda etmedi. Sigorta da görülen lehimli kısım, benim aydınlatma için kablo girdiğim kablonun lehimleri. Şu an lehimli kabloyu elle çektiğimde içindeki yayla birlikte hareket ediyor. Sanki ben lehim yaparken sabit duruyordu gibi hatırlıyorum. O yüzden arızanın bu sigortada olabileceğini düşünüyorum.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20180408_194346.jpg
    IMG_20180408_194346.jpg
    233.3 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_20180408_194418.jpg
    IMG_20180408_194418.jpg
    209.8 KB · Görüntüleme: 26
Birinci resimde sol altta paneldeki siyah şeyin kabloları sanki kısa devre yapmış.
 
Birinci resimde sol altta paneldeki siyah şeyin kabloları sanki kısa devre yapmış.
Bahsettiğin şey benim lehimle giriş yaptığım sigorta kısmı sanırım. Bunda herhangi bir şase yok. Sadece lehimli olan kablo sigorta içindeki yayla birlikte hareket ediyor. Sanki sabitti önceden diye hatırlıyorum.

Sigortayı devreden çıkardığımda da çalışmadı. :(
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Emniyet siviçlerinden biri de bozulmuş olabilir.

Motor DC mi? Doğrudan 12v bağlayıp dönüyor mu diye bir bak istersen. Hiç olmazsa motor sağlam mı anlamış olursun.
 
Emniyet siviçlerinden biri de bozulmuş olabilir.

Motor DC mi? Doğrudan 12v bağlayıp dönüyor mu diye bir bak istersen. Hiç olmazsa motor sağlam mı anlamış olursun.
Şuan benim aklımdaki ihtimalde bu. Söküp taktığım siviç çalışmıyor olabilir. Gerçi kapağı kapatıp açtığımda çıt sesi geliyor. Ama madem düzgün çalışıyorsa neden fabrika çıkışı o vidaları bağlamadılar diye soruyorum kendime. Hafta içi ölçüm aleti edinip tüm bağlantıları kontrol edeceğim. Gerçi ne o aleti kullandım nede kullanmayı biliyorum. Önce aleti bir öğrenmem lazım. Kontrol kartları konusunda da herhangi bir bilgim yok. Onları da bir şekilde çözmem lazım. Resimde paylaştığım kontrol kartı hakkında da nedir ne değildir bir bilgim yok. İnternet den araştırıyorum, bu karta benzer bir kartta görmedim. Hep parça parça, Toplanmış halde bir resim yada bilgi göremedim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,828
Mesajlar
920,810
Kullanıcılar
450,918
Son üye
pratender

Yeni konular

Geri
Üst