uzmansel
Üye
Arkadaşlar uzun süredir onlarca sigortada yaptığım ölçümlerde Siemens sigortaların değerinde devreyi açmadığını ölçümledim. Üstelik bitanesinde değil hepsinde!! Eklediğim resimlerde Ölçtüğüm yine bir SIEMENS Sigorta. B eğrisi (Çabuk karakterli) 16A. Normalde bu tip sigortalar demerajda bile atması gerekirken bizim sigorta bırakın demerajı 10sn değil bir dk. değil 1 saat değil mesai bitimine kadar üzerinden 21 A akım geçmesine rağmen keyifli keyifli duruyor. Akşama doğru Kablo ve klemens yanmaya başlayınca değiştirdik bütün sigortaları. Takmış durumdayım Bu SIEMENS in sigortalarına ya. Eklediğim Diğer resimde MOELLER marka bir sigortada yaptığım ölçüm var. Yük Bir led trafosu. Çektiği akım 1.5 A. Sigorta B eğrisi 10 A. Ölçü aletinin ölçümlediği demeraj akımı 11 A. Akım süresi 0.2-3ms. Sigorta anında atıyor.(Moeller satıcısı değilim Uygulama yapan bir teknisyenim yanlış anlaşılmasın) Bunun yanında sadece test amaçlı kontrollü yaptığım kısa devre testlerinde (kabaca) kesme anında SIEMENS sigortalar aynı değerdeki diğer sigortalara göre abartmıyorum 10 kat daha fazla ses çıkartıyor ve her delikten alev fışkırıyor. MOELLER veya SCHENEİDER sigortada ise sessiz ve alevsiz bir kesme oluyor.
Paylaşmak istedim.
SIEMENS sigorta alırken veya kullanıcıya tavsiye ederken bir kez daha düşünün... (Haberlerde Elektrik kontağından çıkan yangın haberleri olmasn)
Paylaşmak istedim.
SIEMENS sigorta alırken veya kullanıcıya tavsiye ederken bir kez daha düşünün... (Haberlerde Elektrik kontağından çıkan yangın haberleri olmasn)