Otomatik kontrol ödevi yardım?

tolga922

Üye
Katılım
8 Kas 2013
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
31
vt813.jpg
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
:eek: yazmak yerine direk resim yüklemen süper düşünce :D
 
Öğrencilerimiz çağ atlamış resmen :(
 
:eek: yazmak yerine direk resim yüklemen süper düşünce :D
İsmail Bey,
Özel mesaj kutunuz dolu olduğu için burada yazıyorum size ancak yazılarım büyük çoğunluğu sildim açık ortam olduğu için. MYO, teknik lise, vs. adamların sorusunu cevaplayınca size göre gururdan havalanıyorum zannedebilirsiniz ama burada bu soruları soran adamlar elektriğin en kötü "e" sini biliyorlardır. Yapılan yanlışları kendi doğruları ile düzeltebilirler. Ancak inanın durdurma butonunu NC kontak yapsaydım burası sürekli 1 konumunda sürekli durdurma butonu aktif mi diye sorular bile sorulabilirdi.
Öte yandan NC kullanılması daha güvenilir tabi ki.
Kolay gelsin iyi çalışmalar.
 
Sorun değil üstat yazman için ben msj silebilirim içinde kalmaz böylece, benim kimseye eğitiminden dolayı özel muamelem yok, ama zihniyetinden dolayı var kimse kusura bakmasın. biz zaten eleğimizi asma noktasındayız artık, fakat bazı şeyler gerçekten üzücü, bir pc sahibi bile olmadan bunu çözmek için çabalayan biri ile pc ve nete sahip birinin bunu hazır öğrenip diğer kişi ile yarıştırılması zoruma giden bazı şeylerden biri.

ve hata her zaman hatadır ne şekilde olursa olsun, ne yazık ki hatalarda insanın beynine öyle bir işler ki söküp atması çok zor olur :(
..........
 
Merhaba. PLC programında STOP butonunun bağlanacağı girişteki kontağın kapalı gösterilmesi gerekir mi diyorsunuz yoksa buraya stop butonu bağlandığında sürekli resetli mi kalır diyorsunuz. Selamlar.
 
Programda olması gereken neyse odur.(algoritma ya da kullanılan PLC ye göre değişebilir)

benim bahsettiğim yapılan sistemin çalışması için stop görevinde olan butondan sürekli sinyal gelme zorunluluğu olması gerektiği, sinyal kesildiğinde stop işleminin gerçekleştirilmesi yani NO kontaklı bir butonun stop butonu olarak kullanımının hatalı olduğu, eğer tek butonla start-stop yapılmış ise de sisteme illaki acil stop tarzında bir butonun daha ilave edilmesi.
 
Merhaba. Ben şunu anlayamadım. Stop (NC) kullanılması doğru ancak bunun PLC programında kapalı mı gösterilmesi gerekir diyorsunuz.
 
Öyle bir şart yok stop girişi resete bağlıdır kodu nc olarak yazarsın, ama klasik kumada gibi enable modunda kullanırsın no gösterirsin bu değişir yani önemli olan mantığı stop olarak kullanılan girişten sürekli sinyal gelmeli ve devre çalışmalı gelmezse eğer devre stop etmeli
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,874
Mesajlar
921,199
Kullanıcılar
450,997
Son üye
Elektrikçininbiri

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst