mekatroniker54
Üye
Selam arkadaşlar,forumda aratmama rağmen benzer bir konu bulamadığım için bu konuyu açıyorum. Yaklaşık 3 seneden beri iç tesisat ve Y.G'de proje ve kontrol mühendisliği yaptım fakat otomatik kumanda ile ilgili bilgilerim sıfır denecek kadar sınırlı. Piyasadan bir kaç kitap aldım ama hiç bir faydası olmadı. Otomatik kumandayı hatim etmem için neler tavsiye edersiniz, önereceğiniz kitap var mı, ve nerden başlamalı. Yardımlarının için şimdiden teşekkürler.
Not: Konuya faydası olmayacak olan "3 yıllık mühendissin daha bunu bilmiyor musun" gibi laf sokucu cümleler yazacak olan arkadaşlar buraya değil özelden yazsınlar....
Öncelikle şunu söylemek isterim. Çalışmadan, yapmadan kitaba bakarak öğrenemezsin. Çalıştığın işyerinde kumanda yapma imkanın yoksa diğer arkadaşlarında söylediği gibi röle kontaktör termik alıp kendince yıldız üçgen ileri geri ve bunun gibi basit sistemlerle başlayabilirsin. Ayrıca kumanda simülasyonu yapabileceğin EKTS programı var her türlü devreyi çizip simüle edebilirsin. Ama başta da söylediğim gibi önemli olan çalışarak öğrenmek. Ben de çok tecrübeli değilim, usta değilim. Kendim bu şekilde birşeyler öğrendim ve öğrenmeye de devam ediyorum. amacım nasihat vermek değil, kendi bildiğim kadarıyla yardımcı olmak istedim. Çalışma hayatında başarılar dilerim.