Otomobiller uçup gidecek!

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Bilimkurgu filmlerinin klişesi gerçek oluyor.

Çinli bir şirket uçan otomobil üretmek için patent aldı. Henüz ilk aşamalarında olan proje başarıya ulaşırsa trafik sorunu tarihe karışabilir.

v0xg6.jpg

DIŞ HABERLER

Bilimkurgu filmlerinin vazgeçilmez unsurlarından uçan araba gerçek oluyor. Çinli mühendisler uçan araba üretmek için patent aldı. Güney Çin Havacılık Endüstrisi Grubu’ndan mühendisler bir uçan araba tasarımı üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Trafik sorununa çözüm olacağı düşünülen uçan arabanın ne zaman piyasaya sürüleceği ise belirtilmedi. İki adet vantilatör benzeri parça sayesinde havalanacak olan arabanın tasarımı henüz başlangıç seviyesinde.

Slovak bir mühendis geçen ay uçan araba tasarlamıştı. Başarılı mühendis Stefan Klein’in geliştirdiği uçan araba, kara üzerinde 500 kilometre, havada ise 700 kilometre mesafe kat edebiliyor. Aeromobil güvenlik konusunda istenen seviyede değil. 100 beygir gücündeki uçan araba modeli havada manevra bile yapabiliyor. 20 yılı aşkın bir süredir çalışılan Aeromobil’in birkaç yıl içerisinde seri üretime geçebileceği belirtiliyor.

Alıntıdır.Kaynak:

Otomobiller uçup gidecek! - Milliyet Haber

Ben de farklı düşünüyorum yardeki kazaların yarısı havada gerçekleşecek üstelik yerde bi çarpışmayla sonuçlana kazalar irtifanın etkisiyle ölümle sonuçlanabilecek, Bize gelmese daha iyi olur adamlar asfaltta giderken önüne bakmıyor göremiyor havada giden aracın daha kontrollü olması gerekir, nerdeyse 360 dereceyi ve ön sağ sol yukarı aşağı bi kaç km öngörmeniz gerekir. Artı karayolundaki araç denetimleri %100 yapılamıyor bir de bunun eklendiğini düşünemiyorum ha özürlü olup yola çıkan vatandaşlarımızı saymıyorum bile....

GÖkyüsüznde, son derece kontrollü olmasına rağmen, uçaklar bile çarpışabiliyorken, başıboş şekilde havada dolaşan uçan otomobiller ile nasıl sonuçlarla karşılaşabiliriz hayal bile demiyorum :)

Ama yine de bu teknolojinin gelişmesini istiyorum, uçan otomobil fikri cezbediyor insanı, özellikle benim gibi havacılık meraklılarını :)

İllaki bu aletin özel bir ehliyeti olucak, belki pilotluk gibi bir eğitim bile gerektirebilir

:)merhaba sayın binbaşi bu araçtan bana lazım:) artık yaşlandık yollar çekılmıyor uyanık çınlı patentını almış :) aklımızdan geçırmıyor değıldık demekkı çınlıler bızden hayal olarakta bırhaylı öndeler :) biz insanoğlu yenılıklere doymıyan varlıklarız yayaydık atlı olduk yetmedı araba yetmedı uçak yetmedı uzay yolculuğu bukadar doyumsuzluğun bır sonu olmalı ama çınlının yaptığı :) ihtiyaç gıbı gorunuyor :)şaka bir yana aslında mantıklı tasarım biz belkıde goruruz buyuk illerde trafık felç olacak bunun mınyaturunu eskışehirde gordum trafık tıkır tıkır çalışırken beledıye başkanımız yılmaz hoca tramvayı devreye soktu ılk devreye gırdığınde şehiriçi ulaşım felç oldu ınsanlar yaya yurumeyı tercıh ettıler ama ılk günlerde kaldı alıştı mıllet tramvay kullanmaya teknolojıyı uygulamadan önce kullanıcıyı çok çok ıyı eğıtmek gerekiyormuş yaşiyarak gordum tramvay durağa gırdığınde ilk zamanlardan bahsedıyorum hurra mıllet kapılara hücum edıyordu ne ınen ınebılıyor nede bınen bazen yolcu ındırıp bındırmek 10-12 dk alıyordu eskışehir halkı cahıl dıyeceksınız ama değıl anadolunun medenıyetının beşiği ama oluyordu şimdı ise tramvay durağa gırıyor 1-veya 2 dk 2 dk yaşlı özürlü varsa suruyor gelelim uçan arabalara bu teknolojik cıhazı kullanabilecek türityede kaç kışı var türkiye değıl dünyada bu uçan araba normal ehlıyetlıye verılsın kıyamet katliamına gerek yok insanlar havalanmak için can atıyorlar havalanınca ınmeden sonsuda gıdebılırler :)nasılsa havalandım yere ınmeden ote tarafada bakayım :))

Bilimkurgu filmlerinin klişesi gerçek oluyor.

Çinli bir şirket uçan otomobil üretmek için patent aldı. Henüz ilk aşamalarında olan proje başarıya ulaşırsa trafik sorunu tarihe karışabilir.

v0xg6.jpg

DIŞ HABERLER

Bilimkurgu filmlerinin vazgeçilmez unsurlarından uçan araba gerçek oluyor. Çinli mühendisler uçan araba üretmek için patent aldı. Güney Çin Havacılık Endüstrisi Grubu’ndan mühendisler bir uçan araba tasarımı üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Trafik sorununa çözüm olacağı düşünülen uçan arabanın ne zaman piyasaya sürüleceği ise belirtilmedi. İki adet vantilatör benzeri parça sayesinde havalanacak olan arabanın tasarımı henüz başlangıç seviyesinde.

Slovak bir mühendis geçen ay uçan araba tasarlamıştı. Başarılı mühendis Stefan Klein’in geliştirdiği uçan araba, kara üzerinde 500 kilometre, havada ise 700 kilometre mesafe kat edebiliyor. Aeromobil güvenlik konusunda istenen seviyede değil. 100 beygir gücündeki uçan araba modeli havada manevra bile yapabiliyor. 20 yılı aşkın bir süredir çalışılan Aeromobil’in birkaç yıl içerisinde seri üretime geçebileceği belirtiliyor.

Alıntıdır.Kaynak:

Otomobiller uçup gidecek! - Milliyet Haber

Forum istatistikleri

Konular
129,880
Kullanıcılar
452,751
Son üye
djfkdjdjkjyj

Yeni konular

Geri