Kaçak elektrik nasıl kullanıyorlar

Sa ustalar günaydın.Ustalar bazı insanlar kaçak Elektrik kullanıyorlar.Bu kaçak elektrik olayı nasıl oluyor?
Neyi farklı yapıyorlarki kaçak elektrik kullananiliyorlar

Bu işin nasıl olduğu konusu şu şekilde ilerliyor.

1 bunu yapan kişinin psikolojik olarak hazırlanması gerekiyor.
2 bu öncelikle kişiliğin benmerkezci bir yapısı olması, ahlakının bozulması başkasının üzerinden geçinmek için terbiyesinin bunu kabul etmesi gerekiyor. Nihayetinde kaçak kayıp bedellerini diğer normal faturasını ödeyenler verdiği için. Bu kadar kişinin hakkına giriyor olması konusuda var tabiki. Birde bunu bilip onlara ağır sözler edildiğini de bilip bu konudan rahatsız olmayacak kadar yüzsüz ve geniş olmakta gerekiyor.

Yani önce aşağılık biri olup bunu kabul etmeleri gerekiyor. Vatana millete ihanetten farklı bir konuda değil.

Günaydın, bunu sormanızdaki amaç nedir açıklayabilirmisiniz
Ustam, ben yeni yeni Elektrik öğreniyorum.Normal elektrik ile kaçak elektrigin farkını merak ettim.
Bu işin nasıl olduğu konusu şu şekilde ilerliyor.

1 bunu yapan kişinin psikolojik olarak hazırlanması gerekiyor.
2 bu öncelikle kişiliğin benmerkezci bir yapısı olması, ahlakının bozulması başkasının üzerinden geçinmek için terbiyesinin bunu kabul etmesi gerekiyor. Nihayetinde kaçak kayıp bedellerini diğer normal faturasını ödeyenler verdiği için. Bu kadar kişinin hakkına giriyor olması konusuda var tabiki. Birde bunu bilip onlara ağır sözler edildiğini de bilip bu konudan rahatsız olmayacak kadar yüzsüz ve geniş olmakta gerekiyor.

Yani önce aşağılık biri olup bunu kabul etmeleri gerekiyor. Vatana millete ihanetten farklı bir konuda değil.
Ustam bu kaçak elektrigin bulunması zor mu? Bulunmasının zorluğundan dolayı mı hala kaçak elektrik kullananlar var.

Merhaba sistem genelde söyle çalışıyor her bölgede kayıp kaçak oranı var.onun içinde okuduğu sürece kontroller çok olmaz.Normalde Elektrik sayaçlarını okumaya gelen görevliler kontol etmesi gerekiyor.
Kaçak elektrik sayaç üzerinden geçmeyenden kullanılan elektriğe denir.

güzel insan, genç adam, eskiden çooook basitti, hani o dönerek ölçen analog Elektrik saatleri var ya işte onların altında mühürlü bir kapak vardı. (benim çocukluğumda /gençliğimde mühürlü bile değildiler.) çaktırmadan mühürü açarsın, vidayı sökersin, önüne üç tane vida çıkar. ortadaki vidayla soldakini hafifçe gevşetirsin. köprü yapan çengel aşağı düşer, elektrik saati dönmez ama eve/iş yerine elektrik akmaya devam eder. saati okumaya gelen amca geleceği zaman köprü çengeli yerine takarsın saat dönmeye başlar devam eder. hani bu dediklerim 40 yıl filan öncesinde böyle yapıyorlardı.

şimdi adamlar, yani usta şerefliler işi geliştirmek zorunda kaldılar. yeni dijital sayaçlarda bunu yapmak çoook zor. ne yapıyor bu şerefli arkadaşlar. saat girişinin arkasından bir delik ve girişi köprüleyip içeri elektriği aktarıyorlardı. tabii bunlar küçük şerefli adamlar. bir de büyük şerefliler var onlar trafo kurup trafoya extra kablo çekiyorlar. köye/tarlaya elektriği aktarıyorlar. ama kısaca tedaş diyeceğim kuruluş, her sevkiyat bölgesindeki ana ve yan dağıtım trafolarına saat taktı. kayıp/kaçak kullanımı belirliyor. hatta gidip araya kaçak trafo koyanı da bulmuyor. ne yapıyor o kayıp kaçak farkını bizler gibi faturasını düzenli ödeyenlerden tahsil ediyor. o kayıp dediği hırsızın çaldığını kaçak demiyor senin, benim cebimden tahsil ediyor.

genç adam, sen elektriği çalmak iste; sana onlarca yöntem tarif edebilirim, anlatabilirim. bir şeyi, iyi yada kötü biliyor olmak, o şeyi yapmak anlamına gelmiyor. sen ilk önce kendine dürüst ol. vicdanın seni hiç bir zaman rahatsız etmesin. bu dünyada bir şekilde geri dönüyor. yaptığın iyilikler ve vicdanın sana rahat huzurlu bir uyku uyutup, huzurlu bir yaşam veriyorsa ne mutlu sana. hani üç kağıt yapmak, çalıp çırpmak, insanları kandırıp bir şeylere sahip olmak. sana bu günü yarını güzel yaşatır. sen öyle sanırsın ama bir de yarında sonra var. yarınlar değil, yarından sonraları önemli.

bilgin olsun ben cennete ve cehenneme inanmam. yaşadığım bu hayatta hepsini yaşadım. şimdi ise cennetimde yaşıyorum. vicdan dediğimiz o iç sesim huzurlu. öteki taraf diye bir derdim yok, çünkü bir sefer gittim ve tamamen karanlık ve hiç bir şey yok. beni geri getirdiler, işte ışığı o zaman gördüm, yaşamanın ne demek olduğunu. fazla felsefe yapmaya gerek yok. İncil'in ilk emri “SEV” Tevrat'ın ilk emri “YAŞAT” Zebur'un ilk emri “DÜRÜSTLÜK” Kuran'ın ilk emri “OKU” sen hangilerini yaptın/ yapıyorsun?

Forum istatistikleri

Konular
129,880
Kullanıcılar
452,753
Son üye
Emrecannnn

Yeni konular

Geri