pıc devrede garip durum

ben bu devredeki sorunu çözemedim arkadaşlar. bütün önerdiklerinizi yaptım. benim gibi başka arkadaşlar bu devreyi yapacaklarsa boşuna masraf etmesinler. görünen kısımlarda hiç bir problem yok. görünmeyen kısımda bir problem var. görünmeyen kısım sadece program kaldı. ondanda ben anlamadığım için. onuda göremedim.

dodo4132 bence pes etmeyin durup en baştan bi düşünün programda ne gibi bişey olabilir diye aldığınız kaynak kodu varsa buraya ekleyin ona da bakalım ancak sadece hex varsa iş kötü
programı siz yazmış olsaydınız varsa hataları bulabilirdik ama sadece hex olması bişi ifade etmez
peki aldığınız kaynaktaki devreyi birebir mi yaptınız yoksa ekleme veya çıkrma işlemleri uyguladınız mı?

ya dostum moralim çok bozuldu. ne biçim iş bu anlamadımki. kodu kendim yazmadım hazır programdı bu çünkü programında sadece hex dosyası mevcut. çünkü ben kod yazmayı bilmiyorum. bu benim ilk pic denememdi ihtiyacımız olduğu için yapmıştım. ama beceremedik. devreyi ilk sadece haliyle yaptım. sonra sorunlar olunca bazı arkadaşların önerileriyle kondanstör falan ekledim. ama devrede sorun halen devam ediyor. inanın pes etmek değil benimki. sadece çaresizlik. yapılabilecek herşeyi yapmama rağmen sonuç alamıyor olmam. ne yapmalıyım. bu kod yeniden yazılabilirmi.

kardeş bence hiç umutsuzluğa kapılma olmadıysa en baştan tasarlarsın
bir elektronikçinin en büyük sermayesi sabrıdır bunu bil ihtiyacı belirle çaresine bak
senin tam olarak ne yapmaya çalıştığını bilirsek yardımcı olabiliriz programlamada sne ne yapmaya çalıştığını picten ne yapmasını istediğini ve sistemi nasıl tasarladığını yaz bize ben bildiğim kadar yardımcı olurum olmadı bir sürü kardeş var forumda onlar yardımcı olur
sıkma canını yine dene

hocam şimdi yapmaya çalıştığım iş aslında tam olarak şöyle. birtane tezgah hazırladım ben. bu devrenin çalışacağından eminmiş gibi ilk önce mekanik olarak bir tezgah hazırladım. bu tezgahta bobinaj için kalıpların üzerine tel saracaktım. tezgahta 220 voltluk bir motor ve bu motora bağlı kasnaklar ve bu kasnakların çevirdiği bir çıkrık var.
benim istediğim. bu devrenin rolesine 220 voltluk motoru bağlayarak. bobin sipirlerini saracağım kadar bu devreye yazarak örneğin 60 sipir. 60 sipiri elle girdiğimde motor dönmeye çalışacak ve 60 sipirden sonra motor devreden çıkarak mekanik olan aksam devreden çıkacak. böylece manuel sayma işleminden kurtulmuş olacaktım. bu devreyi nette gördükten sonra tam aradığım şey dedim ve ilk önce mekanik tezgahı hazırladım. heveslede pic devreyi kurdum. ama olmadı beceremedik. pic devre çalışmadı.
özeltersek
bana lazım olan motoru benim belirlediğim sayıda çevirdikten sonra devreden çıkması

bu anlattığın forumda mevcut aslında burdakilerden birini mi denedin yoksa?

kardeş bu projenin çalışıyor olması lazım paylaşan arkadaşa sordun mu önceden denemiş mi bunu?
ayrıca hiç olmazsa birlikte yaparız sen kafanı yorma
picin motorun bir tur attığını nasıl bildiriyorsun sensör mü foto transistör mü?

mutlu son :D
arkadaşlar herkeze yardımlarından dolayı teşekkürler arkadaşlar. bu işi artık parayla yaptırmaya karar vermiştim. forumda özel pic devre yapan yerler varmı diye dolaşırken bu http://www.elektronika.gen.tr/ bu adrese fiyat sordum. fakat bu kadar yaptıktan sonra boşuna para verme dedi. kendisi yardımcı oldu sağolsun sorun şuymuş arkadaşlar.
pici programlarken Sigorta ayarlarını hiç değiştirmiyordum fakat pwrte enabled olacakmış diğerleri disablet yani kutusu işaretsiz olmalıymış msn den yardımcı oldu hallettim. adresi burada vermemin sebebi. gerçekten bu yollarla para kazanan birinin bu kadar dürüst davranması ve buna rağmen yardımcı olması beni şaşırttı. sizede cevap verme gereği duyup bana vakit ayırdığınız için teşekkür ederim arkadaşlar. sağolun

Merhaba arkadaşım,
Senin adına sevindim inan.
"Çözülmeyecek problem yoktur, yeter ki çözecek birisi olsun."
insan her zaman herşeyi elbette bilemez veya hatırlayamaz bilse bile. Böyle arkadaşlarımızın kardeşlerimizin de var olduklarını bilmek mesleki alanının içinde biraz daha sağlam adımlarla yol almamızı sağlayacaktır. Senin de durumunu , sorununu ve akabinde de sonucunu bildirmen bizlerinde kafalarında oluşan soru işaretlerinin oluştuğu gibi gitmesini neden oldu. Konuna olan ilgin ve alakan içinde ve sorununun üzerine bu kadar gidişin içinde sana ayrıca teşekkür eder başarılı günlerin seninle olmasını temenni ederim.
Sevgi ve saygılarımla...

Forum istatistikleri

Konular
129,806
Kullanıcılar
452,608
Son üye
murat620

Yeni konular

Geri