omersardogan
Üye
Mono ve stereo amfi olarak iki gruba ayırdım dediğiniz şekilde stereo amfim hpf modunda ve midrange bağlı bassboost kullanmıyorum ama böyle bir koku alıyorum sebebsizce
Kapanma anında MCU da kapatılacaktır. Dolayısı ile teyp kondansatörlerinin boşalması anında güç anfisi hala çalışıyorsa girişi mute edilmediği veya önceden kapatılmadığı sürece bu olay kaçınılmaz bir teknik olaydır.Merhaba Mr Yamyam ustam;
Siz DC gerilim gönderiyor deyince aklıma geldi: bunun gibi açılma kapanma gürültülerinin önüne geçilebilmesi için bu cihazlarda mute ozelligi bulunuyor. MCU dan mute datası çıkmıyor olabilir mi?
Bazı model teyplerde (dijital bir sw ile açılıp kapanan tipleri kastediyorum). MCU çipi stand by da bekler. Teyp açık olsun olmasın, MCU ya güç girişi vardır. Sadece sistemi idare eden (kasetçalar/CD çalar mekaniği ya da radyo kontrolü diger adıyla pll devresi) idare etmenin dışında, teyp kapalı olduğu anda bile görev başındadir.Kapanma anında MCU da kapatılacaktır. Dolayısı ile teyp kondansatörlerinin boşalması anında güç anfisi hala çalışıyorsa girişi mute edilmediği veya önceden kapatılmadığı sürece bu olay kaçınılmaz bir teknik olaydır.
Teknikteki adı PLOP olan bu olayın önüne geçilebilmesinin ilk koşulu şaselemenin doğru yapılması sonra ise sistemin doğru kurulumu ile ilgilidir.
Analog op-ampların ve yükselteçlerin gelişimlerinde PLOP olayına yer verilmiş, 1990 lardan sonra çıkartılan tüm ampli entegrelerine NO POP NOISE özelliği eklenmiştir.
YOH. Şöyle ki...Bazı model teyplerde (dijital bir sw ile açılıp kapanan tipleri kastediyorum). MCU çipi stand by da bekler. Teyp açık olsun olmasın, MCU ya güç girişi vardır. Sadece sistemi idare eden (kasetçalar/CD çalar mekaniği ya da radyo kontrolü diger adıyla pll devresi) idare etmenin dışında, teyp kapalı olduğu anda bile görev başındadir.
Birde manual tipler vardır ki, volume düğmesi ay zamanda güç anahtaridir. MCU entegresi de anahtarın devreyi tamamlanmasıyla devreye girer. Sanirim sizin anlatmaya calistiginiz bu tiplerden.