P16F628A ile Led Uygulaması Hakkında

ExFactoR

Üye
Katılım
15 Nis 2009
Mesajlar
14
Puanları
1
İyi akşamlar arkadaşlar..

Üniversite 2. sınıf okuyorum, PİC dersimiz var fakat hoca acayip kötü derecede ders işlediği için hiçbir şey öğrenemedim gibi birşey.. Hatta şöyle ki vizelerden tek kötü notum bu ders.
Bugün Led uygulamaları gördük fakat herkes gibi bende beceremedim..Aslında birazını çalışarak anladım fakat Proteus'tan devre kurma işlemim yarım kalıyor..

Yardımcı olabilen - olamayan herkese şimdiden çok teşekkürler.. İyi akşamlar.
 
Anladığım kadarı ile 4 program için bir tek devre gerekli. Devrede ledleri 100 ohm direnç ile PORTB'ye bağla. PORTA nın 1 ve 2 nolu girişlere 1k direnç ile +5volt ver. Butonu direncin çıkışı ile pin arasına bağla ve butonun diğer ucunu gnd bağla. Yani butona bastığın zaman pin sıfıra düşsün. İhşallah yardımı olur.
 
Öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkürler..

Bitti gibi sayılır fakat ufak bir-iki sorun var :)

Bu örnekte enerji verildiği anda Led'lerin yanmaması gerekiyor.. Benim kurduğum devrede ise ilk 3 led enerji geldiği anda yanıyor, 1. pine bağlı olan butona bastığımda ise son 3 led yanıyor..


Devreyi 1. butona bastığımda ilk 3 led, 2. butona bastığımda son 3 led olarak çalıştırmam için ne yapmam gerekiyor acaba..
 
DSN paylaşmak yerine devreyi mouse ile seçip, file-export->section ile kaydederseniz her sürümünde import-<section ile çalıştırılabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,994
Mesajlar
922,364
Kullanıcılar
451,203
Son üye
ilayda.ugur

Yeni konular

Geri
Üst