panasonic servo motoru nasıl çalıştırabilirim?

ephasus

Üye
Katılım
1 May 2008
Mesajlar
78
Puanları
1
Arkadaşlar elimde panasonic servo motor var.Modeli MB9G50BV.ama sadece motor bölümü var yani 2 kablo çıkıyor.bir tanesi 220 volt besleme diğeri 14 pinli soketten ibaret.Başka bir malzemeye ihtiyaç duymadan bu motoru ileri-geri çalıştırmam mümkünmü? pdf dosyasını buldum fakat pek bişey anlamadım.yardımcı olursanız sevinirim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Servo motor hakkında hiçbir bilgim yok ama o kadar kumanda ucu var.220 voltta zaten direk bağlanıyor.sürücüsüz çalışmazmı bu motorlar.yani kendi içinde default parametreleri yokmudur.
 
Servo motora kesinlikle direkt elektrik verilmez.O gördüğün pinli soketler encoder girişleri arka taraftaki resolver portundan çıkıyor.mutlaka sürücü bağlaman lazım,ayrıca o elektrik kablosu değil bus kablosu..

servo motorlar SERVO SÜRÜCÜ olmaksızın kesinlikle çalıştırılmazlar!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,929
Mesajlar
921,780
Kullanıcılar
451,103
Son üye
xen

Yeni konular

Geri
Üst