Panolarda evrim, yoğun kablo bağlantılarından kurtulun

sanatkar hocam eaton moeller i satın aldı yani moeller artık bir eaton ın markası artık amerikalıların elinde
 
burada ürünü değil darwini ön plana çıkarmışlar. darwin gemide basit bir görevli hepsi bu. felsefi görüşleri kendini bile açıklayamıyan birisi. herşeye tesadüf diyen bir adam. bence b unun yerine kabloları istediğiniz yere takın zaten herşey tesadüfen var oluyo derlerse daha da uygun olur darwinin görüşlerine :)
 
Sistem çok maliyetli, ayrıca yedek olayı var başka bir ürün kullanmanız zor. Arıza izlemek çok zor gibi duruyor, Sistem baştan aşaıya Moller kullanmak zorundasınız. Kablonun cihazlara hükmetmesi için bir sürü ek modül ihtiyacı doğacak... gibi bunlar sadece görünenler tabi bu işin yorumunu kullananların yapması lazım... ne diyelim hayırlısı olsun :)
 
Sistemin maliyetli olduğu doğru. Ama bu normal, yeni ve farklı bir sistem.Henüz Türkiye'de kullanan da yok bildiğim kadarıyla. İsimlere, terimlere filan da takılmam ben! Yeni bir projemde kullanmayı düşünüyorum. O zaman daha detaylı bir şekilde yorumlayabilirim size..
 
montaj içi büyük kolaylık ama arıza takibi için zor ve her türlü parçanını yedeği gerekli
 
Siemens in de ASI BUS Modülleri böyle ve bundan daha az kablo var...
 
1-2 yıl kadar önce Moeller ABD' li Eaton tarafından satın alınmıştı.
 
Biz kullanıyoruz, süper kelimesi az kalır. Tamamen ekonomik bir çözüm. Pahalı diyen arkadaşlar hiç PLC kullanmadı mı?

Bir butondan bilgi almak için 1 DI, bir kontaktörü çektirmek için 1 DO ve yardımcı kontak bilgisini almak için 1 DI kullamanız lazım PLC'de. Bu sistemde PLC I/O ünitelerine ihtiyacınız yok, bu durumda pahalı I/O ünitelerine para ödemediğinizde sistemin ekonomik olmaması kaçınılmaz.

Sistemi kurmak o kadar kolay ki herşey soketli, ayrıca arızayı gidip aramanız gerekmiyor sistem bunu gösteriyor zaten, veya üzerinde LED'lerden görüyorsunuz nerede problem olduğunu. Arıza bulmak bu kadar basit.

Arızalı ürünün soketini çıkarın sistem çalışmaya devam ediyor, arızalıyı yenisiyle değiştirin sistem hala çalışmaya devam ediyor... süperrrrrrrr, yok böyle bir kolaylık.

Süper bir teknoloji, valla 2 makineyi bununla yaptık, muhteşem bir görüntü, ve kolaylık sağladı. Kumanda kabloları için kablo kanalı diye bişey yok panoda, bir sürü kablodan kurtulduk.

Helal olsun adamlara, böyle birşeyi yaptıkaları için.
 
Siemens in de ASI BUS Modülleri böyle ve bundan daha az kablo var...

Siemens'in bu sistemini butonlara takabiliyor musunuz? Moeller de bu sistemde tek bir tane kablo var zaten, sen Siemens'de daha az kablo var derken ne demek istedin acaba?

Burada kontaktörler, manyetik şalterler, butonlar bu sisteme direkt takılabiliyor, ve bu ürünlerin hepsi standart ürünler. Yakında sürücüleri ve panelleri de bu sisteme dahil edeceklermiş. Dört gözle bekliyoruz, bizim işimiz o zaman tamamlanıyor, süper panolu makinelerimiz olacak yakında, eşi benzeri yok. Diğer markalarla yapılan panoların vay haline, SmartWire'lı bu panoyu gören müşteri aşık oluyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,815
Mesajlar
920,698
Kullanıcılar
450,907
Son üye
saitdemircigil

Yeni konular

Geri
Üst