pazar yeri aydınlatma kompanzasyonu

ademcelik

Profesyonel Üye
Katılım
26 Tem 2008
Mesajlar
2,334
Puanları
656
Yaş
41
merhaba arkadaşlar
toplam gücü 24000w olan sadece armatürlerden oluşan bir tesis aydınlatma projesi hazırladım. ampulleri 250w yüksek basınçlı sodyum buharlı olarak tasarladım toplam 96 armatürümüz var armatür haricinde priz kullanılmıyor . ancak benim merak ettiğim konu şu : bu tür projelerde tedaş kompanzasyon panosu istermi yoksa motor olmadığı için kompanzasyona gerek olmaz mı ?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Tedaş abone sınıfına göre bir ayrım yapıyor Devrede ne olduğuna pek bakmıyor..sizin yaptğınız proje ticari veya resmi bir yere ait olmalı. bundan dolayı sizin proje onayı ile beraber sözleşme yaptığınız zaman kombi sayaç takmak zorunda kalırsınız. Dolayısıyla kompanzasyon kurmanız lazım... Ama bunu otomatık değilde lamba güçlerine uygun sabit yapabilirsiniz....
 
sn ademcelik, kompanzasyonun gerekli kılınması 9000w şartına bağlanmıştır.sistemde motor unsurunun olup olmaması dikkate alınmaz.selametle
 
Konut tarifesi ( kazan daireleri,asansör dahil ) ve 9 kw sözleşme gücü üstündeki tüm tarifelere,kompan-
zasyon tarifesi uygulanır.
 
teşekürler arkadaşlar her bir armatür dahili paralel 32 mikro farad kondansatör bağlamak suretiyle projelendirdim...
 
onu bende düşündüm aslında her bir işletme kadar tali pano kurup bağımsız saat yapmak bana baştan mantıklı geldi. ancak alan çok büyük o yüzden maliyet fazla artmaması için vaz geçildi. sadece aydınlatma yapılacak şekilde projelendirdim. çünkü söz konusu pazar yerinde mal satmak isteyenler kalıcı olarak yerleşmiyecek haftada 1 gün yada 2 gün kullanılacak.
 
Reaktİf sayaÇ kullanma zorunluluĞu 15kw ve Üzerİ kurulu gÜÇler İÇİndİr.9kw eskİde kaldi.kombİ sayaÇ kullanman zorunlu.ancak kompanzasyon panosu yapmak zorunda deĞİlsİn.ya mÜnferİt kompanzasyonla ÇÖzebİlİrsİn yada hİÇ bİr Şey yapmadan devamli ceza Ödersİn.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,926
Mesajlar
921,741
Kullanıcılar
451,094
Son üye
ulbeya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst