Öncelikle sağlık olsun diyeceğiz yapacak bir şey yok.Ben de kalitesi ile ilgili olduğunu düşünüyorum.Zaten 1 tanesi dayanamadı aynı gerilim diğer entegrenin de üzerinde vardı.Ayrıca durumu anlamak için çıt sesini duyduktan sonra yine testi yaptım diğer entegrede sorun yok.Muhtemelen entegrelerin kalitesi ile ilgilidir.
Çıkışa 8ohm 50W dirençler bağlı iken ses potunu sonuna kadar açtığımda (bas pot sonuna kadar açık) okuduğum değer 14V zaten paylaştım.Enteresan olan bu anda yanmayan entegre 6V da ölçüm yaptıktan sonra 8V a çıkarken oldu.Belki ölçüm süresi mi uzadı bilemiyorum.Çünkü 14V RMS gerilimin peak değeri 20V olup, bizim güç kaynağı çıkışına eşdeğer demektir.
Tabii ki burada ölçüm hatası yapıp yapmadığını bilemiyorum.
Tek kanal ölçüm denemesi yaptığımda 1V 0dB 50Hz sinyal verdiğimde .Ampli çıkışı 6v iken durum resimdeki gibiydi.Kırpılma senin daha önce osilaskop testinde gördüğün sinüs işaretlerinin tepelerinin yuvarlanması ve nihayetinde düz bir çizgi haline gelmesi demektir.
@Mr_YAMYAM hocam pes etmek yok çalışmalara devam. Aslında işin en keyifli çalışmalarına gelmiştik.Ama olsun ölçümlere devam.Öyle hemen PES etmek yok.
Şimdi çıkış katının (LM1875 lerin) beslemesini sökeceksin. Yani çıkış katı iptal.
Osilaskop probları 1X te iken ölçüm yapacaksın.
Probları ton kontrol çıkış ucuna yani loudness devresindeki 22k dirençlerin uçlarına takacaksın. Osilaskop şasesi amplinin sistem sıfır noktasına bağlı olacak.
Ampli girişinden -3db seviyesinde Takribi 0.7Vp 1KHz vereceksin.
Çıkışta yani osilaskopta gördüğün sinüsler her iki kanalda da eşit olmalıdır.
Eşit değilse ton kontrol trimpotları ile hassas olarak ayarlayabilirsin.
1KHz te referans seviye belirlenip ölçüldükten sonra 40Hz 400hz 1KHz 5KHz 10KHz ve 18KHz vererek osilaskopu ve adobe spectrum analyzeri takip edeceksin.
Bu ölçümleri yaparken bass tiz potu ortada olmalıdır.
X10 kademesinde 1KHz te kaç db okuduğuna da dikkat etmelisin.
Sonra yeniden 40Hz verip bass potunu sonuna kadar açıp minumuma kadar da kısacaksın. Spectrum analizerdeki seviyenin artıp azaldığına dikkat edeceksin.
7V ses kartına fazla geleceği için max seviye testini yapmadan önce probları X10 kademesine almalısın
Aynı testi bir de 18KHz ile yapacaksın.
Minumum ve maximum seviyedeki osilaskop ve SA ölçüm değerlerini yazacaksın.
TAKRİBİ DEĞERLER Her bir frekans için 10katı yani 7V civarı max ton kontrol seviyesinde görülmelidir.
.
Şu entegre orijinale benziyor.
https://www.ersinelektronik.com/urun/lm1875t-20w-audio-power-amplifier
Bu firmadan LM1875 ampliyi yaparken ben de orjinale benziyor diye almıştım.Fakat resimdeki gibi 2 ayrı entegre göndermişlerdi ben de iade etmiştim.Orjinal değil deyince cevapları şöyle "biz hep satıyoruz bu zamana kadar bir şikayet gelmedi." yani klişe laflar.O nedenle artık güvenim kalmadı yerli firmalara.Resimde ne olduğu önemli değil onlar için.Oraya bir resim koyuyor sonra elinde ne varsa onu gönderiyor.İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.Şu entegre orijinale benziyor.
https://www.ersinelektronik.com/urun/lm1875t-20w-audio-power-amplifier
Ölçümler çok doğru.Ben sinyal jeneratöründen 0,7V 1KHz sinyal verdiğimde Ampli PPM -3dB görünüyor.L/N state input devresinin PPM çıkışını ölçtüğümde ADOBE de -3 dB.Ancak.TON KONTROL devresinin çıkışını ölçüyorum -9dB (resimlerde de görülüyor.)TON KONTROL devresinin trimpotlarında -9 dB i -3 desibel olarak mı ayarlamalıyım?Yoksa ton kontrol çıkışı -9 dB olarak mı kalmalı?
Benim anladığım kadarı ile senin LM1875lerin olması gerektiği gibi çalışıyor.Aslında işin en keyifli çalışmalarına gelmiştik.Ama olsun ölçümlere devam.
Ben de LM1875 den memnun kaldım.Aliexpresten sipariş verdim.15 güne kadar gelir.Sonra sizinle CX kondansatörünü denemek isterim.(Entegreyi yakmadan )Bizler maliyet açısından en uygun çıkış katını tercih ettik ve başarılı netice aldık.