PCB Trafo Testi Nedir?

Pcb bilinen en toksik kansorejenler arasındadır. Uygun şartlarda imha edilememesi çok daha büyük sıkıntıdır. Ülkemizdeki durumu yüksek oranda muammadır. AB müktesebatı gereği, Stockholm Sözleşmesi ( Ocak 2008 ) öncesi bir yönetmelik çıkartılmış ( Aralık 2007 ) yönetmelik gereği envanter oluşturulması düşünülmüştür. Lakin henüz bir envanter yoktur. Envanter çalışması ODTÜ PAL tarafından üstlenilmiştir. Resmi kurumlara yazılan mektuplara verilen cevaplar sonucu bir tespit yapılmaya çalışılmış ve sonuçta ABB kanalı ile Almanya'ya imha için bir miktar trafo, trafo yağı ve kontamine olmuş atık gönderilmiştir.

Halen bilinmeyen miktarda pcb'li yağ ve kontamine atık ülkemizde bulunmakta, daha da acısı; bunlar içinde pcb olup olmadığı bilinmeden legal ve illegal yollarla toplanılıp gres yağı türevleri yapılıp sanayiye,10 numara yağ diye mazot niyetine satılmaktadır. Örnek olsun diye söylüyorum; Kanada'da somon balığı satışı yapılırken balığın yaşadığı gölet suyu ve balık etindeki pcb miktarı ambalajda yazmakta iken, soluduğumuz egzos gazı pcb yüzünden dioksin ve benzofuran ( bilinen en etkili kansorejen ) içermekte olabilir.

Konu ile ilgili çok yoğun çalışması olan birisi olarak Allah sonumuzu hayır etsin diyorum. Ve dip not; PCB eğer doğada yok olabilseydi Avrupa ve Amerika bunun bertarafını istemezdi, bu madde (PCB) su ile kuş ile her şekilde taşınıyor ve neredeyse hiç bozunmuyor. Hiç insan yaşamayan kutupta PCB bulunuyor. Bizim PCB' miz onlara da zarar veriyor, dünyaya da. Ama en çok bize :(
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Forum istatistikleri

Konular
128,815
Mesajlar
920,689
Kullanıcılar
450,907
Son üye
saitdemircigil

Yeni konular

Geri
Üst