PC'ler ve teknolojik sohbetler.

Konvergens arızası nedir hocam? Nette tıp alanında olan anlamı çıkıyor tam anlamadım.

Benim söktüklerimde bol bol küf var o yüzden çalışması tamamen şans işi olacak. Zaten amplinin iç fotoğraflarında görmüşsünüzdür büyük kartın bazı bölgelerde vaziyet baya kötüydü.

Nedense bu STKların pin kısımlarını reçine gibi bir malzemeyle kapatmamışlar. Entegrenin pcbsi bile görünüyor. Zaten bacakları da tam burdan en dipten kopuyor. Son almış olduğum 465teki pinlerin pcb ile birleştiği kısmında reçine gibi sağlam mat bir malzeme var.

Çalışmazsa da sağlık olsun deyip trafosunu değerlendiririm ileride. Sıvı temasından nasibini çok sağlam şekilde almış olsa da çalışıyor. Birden fazla çıkışı vardı.

Bol bol devre kurup test edebilirsin.

NOT:
Hala test videosu bekliyoruz haaa...
Ayrıca videoda ampli hakkında yorum da yapabilirsin.
Hocam hesaba katmadığım bir şey oldu. Ampli ve hoparlörlerin etrafındaki eşyaları kaldırıp öyle test videosu çeksem daha doğru olacak. Bu haliyle bir denedim de ses acayip fark ediyor
Bunu halledebilirsem video çekimine girişeceğim.

Şimdilik bu şekil kullanıyorum.

Konvergens arızası nedir hocam? Nette tıp alanında olan anlamı çıkıyor tam anlamadım.
Konverjans renklerin kayması anlamındadır.
Yani herhangi bir renk sağa sola kaymışsa buna konverjans hatası denilmektedir.
Sadece görüntü ile ilgilidir.
Hoparlör yerleşim kuralları...
Temel olarak oda büyüklüğüne göre köşelerden 0.5m ila 1m civarı uzağa konulur. Hoparlörler merkez dinleme konumuna 60' açı ile bakmalıdır.
Yani dinleyen kişinin merkez istikametinden 30' sağa ve 30' sola yerleştirilmelidir.
Dİnleme mesafesi ne olursa olsun bu açı değişmez.
Stereo dinlemede oda akustiği oldukça önemlidir. Yan duvarlardan aşırı yansıma oluyorsa, yani yan duvarlar çıplak parlak yüzeyli ise alçak frekanslar dinleme noktasına farklı fazlarda ulaşabilecektir. Faz farkları ise bazı frekansların aşırı veya düşük duyulmasına sebebiyet verebilir.

Bilgiler için teşekkür ederim hocam.
Hoparlör duvara çok yakın olunca 70-90Hz bölgesinde anormal artışlar oluyor bunu test ederek hemde dinleyerek fark ettim Bir de yanda cam kapı varsa daha da artıyor.

Çizimi netten buldum ama stereo için düzenledim. Videoda dinleme noktasının tam önüne telefonu da koymam gerekli SPL ölçümü için.

@Yunusgr ü köteklemek lazım.
Herifte üst seviye ampli ve hoparlör var, hala spoti mupoti gibi yerlerden müzik dinliyo.
Ülen bu sistemde kaliteli müzik için 88.2kHz örneklemeli müzikler ancak kotarır. Bu band genişliğine sadece SACD ile ulaşabilirsin.
https://www.amazon.com/SACD-Players/s?k=SACD+Players
https://www.ebay.com/b/SACD-Music-CDs/176984/bn_231196
Hadi SACD' i geçtik. Hiç olmazsa 44.1kHz 16 bit böcüklü normal CD veya aynı formatta PCM olarak dinle PC de.
O gadar arşiv göndermiştim.

Yamyam hocam çok haklısınız ama burada birden fazla faktör devreye giriyor ne yazık ki. Bunların bazıları dinleme tercihlerinden bazıları bütçesel faktörlerden dolayı. Bunun için açtığım konuda bazılarını yazmıştım.

Hepsini yazmam mümkün değil ama en basitinden aradığım her müziğin kaliteli CDsini bulmam çok zor. Bu kadar teknik detaya bizim gibi birkaç yamyam dışında çoğu kişi dikkat bile etmiyor, keşke etse. Aslında bunlar ses kalitesi için istenen ekstrem şeyler de değil tam tersi olması gereken şeyler ama hal ortada ne yazık ki.

Bulabildiklerimi alıp arşiv yapmak gibi bir planım da var, ama bunun içinde yine bana kaliteli bir CD player lazım. İkinci el olarak araştırıyorum bu sıra. Sıfırını almak dolar nedeniyle imkansız.

Muhtemelen videoda da yine bu kaynakları kullanmak zorundayım.

Bulabildiklerimi alıp arşiv yapmak gibi bir planım da var, ama bunun içinde yine bana kaliteli bir CD player lazım. İkinci el olarak araştırıyorum bu sıra. Sıfırını almak dolar nedeniyle imkansız.
35$ a sıfır DVD oynatıcılar satılıyor. O DVD ile CD de çalabilirsin.
Müzik temini ise zamanla olup, DR gibi mağazalarda zaman zaman indirimli ürünler bulursan kapabilirsin.
Ben Antalya ışıklardaki DR ile ahbap bile olmuştum. Her tatile gittiğimde 8-10 tene CD alıyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…