Konvergens arızası nedir hocam? Nette tıp alanında olan anlamı çıkıyor tam anlamadım.Selamlar
Eğer STK hasarliysa, bacakları kolayca kopabiliyor. Daha önce sökmeye çalıştığım stk392 serisinden bir entegrenin tekini bu yüzden kaybettim. TV de (projeksiyon TV) konvergens arızası vardı zaten. Konvergens arızasinın sebebini araştırıp öğrendiğim zaman, neden parçanın elimde kaldığını anlamıştım.
Benim söktüklerimde bol bol küf var o yüzden çalışması tamamen şans işi olacak. Zaten amplinin iç fotoğraflarında görmüşsünüzdür büyük kartın bazı bölgelerde vaziyet baya kötüydü.
Nedense bu STKların pin kısımlarını reçine gibi bir malzemeyle kapatmamışlar. Entegrenin pcbsi bile görünüyor. Zaten bacakları da tam burdan en dipten kopuyor. Son almış olduğum 465teki pinlerin pcb ile birleştiği kısmında reçine gibi sağlam mat bir malzeme var.
Çalışmazsa da sağlık olsun deyip trafosunu değerlendiririm ileride. Sıvı temasından nasibini çok sağlam şekilde almış olsa da çalışıyor. Birden fazla çıkışı vardı.
Hocam hesaba katmadığım bir şey oldu. Ampli ve hoparlörlerin etrafındaki eşyaları kaldırıp öyle test videosu çeksem daha doğru olacak. Bu haliyle bir denedim de ses acayip fark ediyorBol bol devre kurup test edebilirsin.
NOT:
Hala test videosu bekliyoruz haaa...
Ayrıca videoda ampli hakkında yorum da yapabilirsin.
Bunu halledebilirsem video çekimine girişeceğim.
Şimdilik bu şekil kullanıyorum.