PC'ler ve teknolojik sohbetler.

Mikado öncesi iki subbass olan gazatenin verdiği Telefunken midi müziksetini sonra skyeorth diye tırt bişey varken şikayete gelen olurdu MD2012 ve MD3012 de sıfır şikayet.

Gomşular kaliteli müzik dinleyenlere şikayete gelmez.
Gomşular yüksek sesle müzik dinleyenlere şikayete gelir.

NOT:
@ozgurece35
Senin DIN PPM'e @confickerbelasi gudurmaz. Senin DIN PPM'e @sasen1 gudurur.
Çünkü SASEN, DIN PPM ile VU metre arasındaki farkı çoktaan anladı.

Son düzenleme:
maxiplus5'i blutooth ile Lenovo-IdeaPad-S145-15AST'ye bağlayınca Mikado MD3012 ile daha yüksek ses veriyor Metallica,Black Sabbath,Led Zeppelin de şiyayet yok 100O% volümde ses bozulmuyor subbas uçlarına 100µF kondansatör koymuştum eski subbas'a koyduğum gibi.

@ozgurece35
Sendeki ampli fotolarını görünce bizim @Yunusgr ün gudurtularını görüyom
Şimdiden gudurmaya başladı galiba.
Ama bir ampli yapmak sanıldığı kadar kolay değildir.
Başta masraflar olmak üzere bazı spesifik malzemelerin de temin edilebilmesi gereklidir.

Masraf konusunda hazırladığımız kabinleri geçeceğini sanmıyorum @Mr_YAMYAM hocam, yada geçer mi ki?

Masraf konusunda hazırladığımız kabinleri geçeceğini sanmıyorum @Mr_YAMYAM hocam, yada geçer mi ki?
Bu konuda yorum yapamam.
Kutu ve trafo hariç geçenlerde yozgattan bir arkadaş benim amplimden istemişti benden.
Hiç sağıma soluma bakmadan 5000TL fiyat verdim. Kutu ve trafo hariç.
Sonra Özgür ile telefonda görüşürken kaba bi hesaplama yaptım.
Üle kutu ve trafo hariç yaklaşık 500$ civarı masraf tutuyor. Bu da o aylarda 7000TL gibi para yapıyordu.
Ama @sasen1 in yaptığı LM1875 li ampliden yaparsan daha makul ve uygun fiyatla mal edilebiliyor.
Eğer 20-30W bana yeter diyorsan.
Zaten SASEN ampliyi sonuna kadar açmıyordur sanmıyorum.
Ama istediğin 30Hz frekans bölgesini rahatlıkla verebilen bir tasarımdır.
STK ile aralarındaki tek fark, band genişliği olup, LM1875 için 20kHz civarı olduğu belirlenmiştir.

Masrafı yakınmış o halde

Şuan kullandığım amplinin entegresi ve trafosunu kullanabilir miyiz peki eğer bu işe girişirsem? Yoh oolmaz dersen LM de olur. LM li ampli için yine elimde fotoğrafını gösterdiğim boşta trafo var.

Düzgün bir kutu bulursam konu açabilirim ileride. Ön panellerin kesimi için danışacağım bi arkadaşım var Antalya'da. Hala yapıyor mu bilmiyorum sadece.

O ampliyi hiç bozma.
O ampliyi 12V ile dürterek kullanabiliriz. Ancak yüksek güçlü olmasına rağmen band genişliği kötü olabilir.
Trafosunu kullanamayız. Çünkü voltajları tutmaz.
LM1875 li ampli için bir ton gontrol ve bir de loudness devresi gereklidir.
Dilersen L/N input state devresi de yapabilirsin. Daha iyi olur.
STK 465 i önermiyorum çünkü baş belası bir entegredir. Acemiler için uygun değildir. Hele hele son yıllardaki dandik üretimlerle ampliyi yapıncaya kadar bir çok STK yakabilirsin.
PCB yapımını kendin halledebilirsen gerisini ben halledebilirim.
Birkaç spesifik gondansatör bulunuyor. bunlardan 82nF bende yok ama diğerlerini gönderebilirim.

O halde ben LM1875 için kutu bakınayım.

Bu amplinin tek olayı sadece yüksek güçlü olması bence de. Band genişliğinin iyi seviyede olmadığını düşünüyorum.

STK kullanırsak zaten adet fiyatından 5-6 tane daha almak lazım yanabildiği için. STK 465in fiyatı azıcık daha yukarıdaymış STK4231V'ten.

PCB'yi PCB üreten bir yere verip orada yaptırmak daha doğru olabilir bu ampli özelinde. Yapmışken de yedekli olarak 5-10 tane alabilirim. Evde de yapılabilir fakat çok ince yollar varsa sıkıntı çıkarıyor biraz.

Elimdeki Sharp ampliyi yeni ampli yaparsam ya satarım yada kullanmam zaten, sürekli onu yazmamın sebebi değerlendirmek istediğim içindi aslında

Amplini ve pre devrelerini 1000-1500TL gibi satsan bile sana yarar.
Hop'lar neredeyse beleşe gelir.
Ton gontrol ve diğer devrelerde ince yollar yok. ÜTÜ teknolojisi ile bile rahatlıkla yapılabilir. Bir çok arkadaşım yapmıştı.
Zaten amatör arkadaşlar için tasarladığım için devreleri mümkün mertebe basite indirmiştim.
https://elektronikprojeler.com/index.php/topic,8240.0.html
Bu konu içerisinde tüm döküman ve PCB dosyalarını bulabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…