PC'ler ve teknolojik sohbetler.

Hocam kargo fiyatları maalesef yüksek oluyor bu tarz sitelerin, listede gördüğüm kadarıyla birden fazla kargo seçeneği varmış. Seçeneğe göre kargo süresi de değişecektir muhtemelen. Benim kondansatörleri aldığım sitede sadece express DHL kargo seçeneği vardı. Ücreti 20 Euroydu.

Burada ise şu şekildeymiş.
1658762463336.png

Bir de ülkeye girdikten sonra gümrük vergisi ödememiz gerekiyor. Ürün AB ülkesinden geliyorsa %18, diğer ülkelerden geliyorsa (örneğin Çin) %30 oranında vergi çıkıyor. Ek bazı ücretler de çıkabiliyor ürünün türüne göre maalesef.

Tabi gümrükten geçirtebilmek de bazen zor olabiliyormuş çok şükür böyle bir şeyle uğraşmak zorunda kalmadım.

Ürün: 300 dolar
%18 gümrük vergisi: 54 dolar
kargo: 108 dolar

Hesabını yaptım en üstteki kargoyu seçince tahmini 8500 tl yapıyor. Sadece kargo 2000 tl.

Son düzenleme:
Hocam kargo fiyatları maalesef yüksek oluyor bu tarz sitelerin, listede gördüğüm kadarıyla birden fazla kargo seçeneği varmış. Seçeneğe göre kargo süresi de uzayacaktır muhtemelen. Benim kondansatörleri aldığım sitede sadece express DHL kargo seçeneği vardı. Ücreti 20 Euroydu.

Burada ise şu şekildeymiş.
Ekli dosyayı görüntüle 89388
Bir de ülkeye girdikten sonra gümrük vergisi ödememiz gerekiyor. Ürün AB ülkesinden geliyorsa %18, diğer ülkelerden geliyorsa (örneğin Çin) %30 oranında vergi çıkıyor. Ek bazı ücretler de çıkabiliyor ürünün türüne göre maalesef.

Tabi gümrükten geçirtebilmek de bazen zor olabiliyormuş çok şükür böyle bir şeyle uğraşmak zorunda kalmadım.

Ürün: 300 dolar
%18 gümrük vergisi: 54 dolar
kargo: 108 dolar

Hesabını yaptım en üstteki kargoyu seçince tahmini 8500 tl yapıyor. Sadece kargo 2000 tl.
hocam trden bulunan bir şeyi isteyince %20 daha fazla vergi ekleniyor diye biliyorum

hocam trden bulunan bir şeyi isteyince %20 daha fazla vergi ekleniyor diye biliyorum
Valla gümrük memurları ürünün bazen ne olduğunu bile anlamıyorlar özellikle PTT şubesindekiler :D

Diğer kargolarla geldiğinde ilgili kargo şirketi ürünün ne olduğunu belirtmeni ve aldığın fiyatı gösteren belgeyi de istiyorlar ve satıldığının satılmadığının takibini o sırada yapmaları çok zor. Ülkede hangi ürünün satıldığını o sırada bilemezler bence.

Fakat dediğine yakın olarak ÖTVsi olan bir ürü aldıysan o zaman başın ağrır. Onun daha güzel bir vergisi var çünkü :D

Geçenlerde satın aldığım kondansatörler gümrükteymiş ücreti çıkınca yazarım buraya öğrenmiş oluruz.

YAMYAM dolar :mad: 👊

Ucuzdan elime şunlar geçti, toplam 125 liraydı hemen gaptım :D Üzerindeki bobinleri sonraki projelerde kullanabilirim belki. Kontrol de ettim bobinler sağlam.
1658773161884.jpeg

Biri telefonumdan letgo uygulamasını silsin :D

neyin içinden çıkmış? selden çıkmış gibi...

O konuda bilgim yok maalesef. Isınmış sanırım biraz bana öyle geldi.

O konuda bilgim yok maalesef. Isınmış sanırım biraz bana öyle geldi.
sıvı teması sonrası yıkamışlar ve kurutmak için fırına atmış olabilirler lak atmış olabilir o zaman boya fırçası ile lak uygulayıp 50 derece ısıda fırınlıyorlar eski çalıştığım yerde yapıyolardı.

Forum istatistikleri

Konular
129,837
Kullanıcılar
452,670
Son üye
fearles3422

Yeni konular

Geri