sasen1
Paylaşımcı üye
Yamyam hocam ben bağlantıları yaptım.
Sondaki 2 röle için de ayrı ayrı bağlantı yaptım .Böyle bir bağlantı doğru mudur?Ne için kullanabiliriz?
Yamyam hocam 2. resimde çıkış groundunu OP_AMP ın grounduna şase ile bağladım.Bu doğru bir bağlantı olur mu?
https://www.trendyol.com/cesil/alum...m-p-369700093?boutiqueId=61&merchantId=199668
Yamyam hocam ben dedikleriniz doğrultusunda çizdim.Jumperlar çok fazla oldu.Umarım çok hata yapmamışımdır.Düzeltilmiş yeni çizim
Ekli dosyayı görüntüle 92519
İlave olarak her röleye bir diyot ve 100nF kondansatör yerleşimi.
Ayrıca rölelere 33-56 ohm civarı birer seri direnç.
Bu dirençler lale jakların kenarına yerleştirilirse jumperlara gerek kalmaz.
C1 ve C2 bağlantısı doğrudan PC MON rölesinin COMMON uçlarıdır.
Yani bu rölenin C uçları ampliye gidecek ana hattımızın çıkışlarıdır.
Bu çıkışların birisi doğrudan ton kontrole gider. Dİğer iki tanesi ihtiyaç duyulan bir yere irtibatlandırılabilir. Örneğin bir PPM ya da harici line out gibi.
Bu konnektörleri ben orada göstermiş olsam da plaketin sağ tarafında müsait yer varsa oraya yapılabilir. İhtiyaç duyulursa daha fazla konnektör ilave edilebilir. Bağlanan toplam kabloların uzunluğu ve kapasitif etkileşimi en aza indirilmiş olsa da devredeki 33pF kondansatörlerin değeri ile kompanze edilebilir. Bu kondansatörlerin tipleri de önemlidir.
Bu bağlantının şaselemesi (OG) L/N OP-AMP'ın şasesidir. Kalın bir telle yapılabilir.
Sondaki 2 röle için de ayrı ayrı bağlantı yaptım .Böyle bir bağlantı doğru mudur?Ne için kullanabiliriz?
Yamyam hocam 2. resimde çıkış groundunu OP_AMP ın grounduna şase ile bağladım.Bu doğru bir bağlantı olur mu?
@Yunusgr ben internetten 42X31cm kesilmiş 1mm alüminyum aldım.Senin işini görürse alabilirsin.Hocam bu alüminyum plakaların önemli bi özelliği var mıdır, düz plaka mı sadece? Satın alırken neye dikkat etmek gerek?
https://www.trendyol.com/cesil/alum...m-p-369700093?boutiqueId=61&merchantId=199668
Ekli dosyalar
Son düzenleme: