PC'ler ve teknolojik sohbetler.

Bu konuda pek bilgim olmadığımdan dış görünüme göre yargıladım sanırım.

Peki eğer bir hoparlör, alçak frekans bölgelerinde membranını ne kadar fazla bir büyüklükte titreştirebiliyorsa o kadar fazla basınç üretebiliyor demek değil midir? Basınç artınca da duyduğumuz frekansı daha şiddetli bir şekilde hissetmez miyiz?
 
Mantıken öyledir.
Ancak bir hoparlörün LİNEER salınım bölgesi denilen bir şey de bulunmaktadır.
Örneğin bir hoparlöre 1V RMS sinyal uyguladığımızda nembranı 1mm aşağı 1 mm yukarı hareket ediyor olsun.
Bu hoparlör en fazla 5mm aşağı 5 mm yukarı hareket edebiliyorsa ve bunu yapabilmek için 50W güç istiyorsa. Aynı zamanda bu hoparlörün max dayanma gücü 200W ise bu hoparlöre uygulanan 50W tan büyük güçler boşuna gidecektir. Çünkü 50W tan sonra bu hoparlör 1mm daha hareket edebilmek için 200W istiyor olabilir. Demekki aradaki 150W lık güç boşa gidecek demektir.
 
Aslında baterideki davulun sesi de komşuları sinir eder fazlasıyla. Sizin komşular anlayışlı olduğu için bence şanslısınız
Abi çok değerli bilgiler bunlar teşekkür ederim.

Küçükken oturduğum mahallede oto-ses sistemi dükkanları vardı. Orada çok fazla görüyordum ama anlamıyordum tabi o zamanlar. Şasi hariç her şeyin değişmesi gerekiyor sanırım bu durumlarda (bobinler dahil) Yeniden hoparlör toplanıyor gibi bişey oluyor
 
Son düzenleme:
@Mr_YAMYAM Hocam elimde bir bilgisayar daha var . Toshiba C855 serici ona uygun işlemci de bulabilirmiyiz.?

 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…