Bilgisayarım 3.2 olmasa da 3.1 arabirim hızlarına kadar destekliyor ama 3.1 portunda bile bu hızda çalışıyor. Hız o kadar düşük ki 2.0 portta bile aynı değerler çıkıyor.Benzer sorunu bende tecrübe etmiştim. Ama sonuçta bilgisayarın bu hızı desteklemediği yani arabirim eski olduğu için test programlarında düşük hızlarda görünüyor. Birçok kullanıcı bu okuma yazma hızının düşük olduğunu şikayet etmiş. Arabirim USB hızı eski nesil pc lerde düşük farklı yeni nesil PC de denersen sonuç farklı çıkacak .Link aşağıda.
Samsung 256 Gb SD
Ama arabirim çok yeni, yani sadece 3.0 dense eh derdim de (denmemesi lazım ama) anakartta 3.1 desteği bile var ama fark etmiyor.Flash bellekler için normal gibi.
Ara birimin gabahati yok. Flash belleklerin belli okuma ve yazma hızı vardır.Ama arabirim çok yeni, yani sadece 3.0 dense eh derdim de (denmemesi lazım ama) anakartta 3.1 desteği bile var ama fark etmiyor.
Windows ortamında dosya kopyalarken 8-9 MB/s ile çalışıyor.
Ama okuma hızları programdaki gibi.
Sonunda ssd'ye dokunmadan, internette mevcut sistemi ayağa kaldırma araştırması yapabilmek için, boş bir hdd'ye temiz bir kurulum yapmaya karar verdim. Nasılsa kurulumu SSD'ye klonlayabilirim diye düşünüyordum. HDD'ye Windows 10 Pro kurdum, tüm sürücü, güncelleme ve kullandığım temel yazılımlardan sonra, ssd'den umudu kesince hdd'deki hazır kurulu sistemi ssd'ye çeşitli imajlama ve klonlama programlarıyla kopyaladım fakat nedense ssd boot etmedi. Windows 10 usb'si ile defalarca onarmama rağmen onaramadı ve ssd'deki sistemi açtıramadım. RAID0'ı silip yeniden oluşturdum, raid'i iptal edip tek ssd'ye imajı attım bana mısın demedi! Bu arada hata veren ssd ikinci sıradaydı data kablolarını değiştirip onu birinci sıraya almıştım. Bu denemelerden sonuç alamayınca gerçekten surface test gibi testlerde görünmeyen bir hata mı var diye SSD'ye sıfır kurulum yapıp sorunsuz açtığını gördüm. OCZ Toolbox ile bakınca da bir hata yoktu. Firmware günceldi (RAID halinde OCZ Toolbox ssd'leri görmüyordu o yüzden raid'i silip tek tek baktım).C:\Windows\system32>dism /image:h:\ /windir:h:\windows /online /cleanup-image /checkhealth
dism /image:h:\ /Cleanup-Image /scanHealth
dism /image:h:\ /Cleanup-Image /StartComponentCleanup
dism /image:h:\ /Cleanup-Image /RestoreHealth /source:wim:j:\sources\install.esd:1 /limitaccess
chkdsk h: /r /f /x
sfc /OFFBOOTDIR=h:\ /OFFWINDIR=h:\windows /OFFLOGFILE=c:\log.txt /scannow
Birçok bilinmeyen bir araya gelince sonuç ÇORBA olur.Neyse epey uzun oldu bu konuda herhangi bir fikri olan var mı?
Yanılgı bu cümlededir. Bozuk bir sistemi klonlasan bile bozuk olarak klonlayabilirsin.Yoksa kurulu bir sistemi hdd'den başka bir hdd'ye klonlamakta herhangi bir sorun olmaması gerekiyor.
Ben de soft-raid0 ile bu hızı yaklaşık ikiye katlandı. Burada veri yolu da önemli sata3 6Gb/s. Burada PCIe M.2, U.2, NVMe desteği ve medyası ile çok daha yüksek hızlar ve perfomans elde etmek mümkün. Bendeki OCZ Vertex 3 özelliklerinde şunlar yazıyor. IOPS (her bir hücre için yazma-silme) 80K ve ömrü 2 milyon saat....
1) SSD sistemlerde donanımsal RAID kullanmadan hızı artıramazsın. Amacın kapasite artırmak ise yapılabilir. Ama bu durumda da Disklerin DINAMIC DISK dizilimi yapılması daha mantıklı olacaktır.
2) Yıllardan beri SSD ve HDD konusunda kavgalara karışmış, Hangisinin daha iyi olduğu konusunda birçok arkadaşa önerilerde bulunmuştum.
Her SSD nin bir yazma silme ömrü vardır. HDD'lerde teorik yazma silme ömürleri sonsuzdur. Ama SSD lerde olsa olsa takribi 1000 civarıdır. (Garantisi yoktur.)
...
Bildiğim kadar RAID0 (striping) tekniğinde her iki disk tek disk haline getiriliyor ve sanal bir hdd gibi davranıyor. Virtualbox veya VMWare imajları gibi düşünülebilir. Dolaysıyla 8 bitlik bir verinin 4 biti bir diske geri kalan 4 biti de diğer diske yazılıyor. Soft-raid0'de olsa her iki veri yolu yazılacak/okunacak veriyi paylaşarak yazıyor/okuyor ve hız buradan kaynaklanıyor. Disklerden birinde olabilecek bir arıza tüm veriyi kaybetmeyle sonuçlanacak. Bu noktada da RAID kurtarma araçları var bildiğim kadarıyla fakat diğer raid teknikleri gibi güvenlik ön planda yedeklemeyi içermediğinden hız karşılığında bu yöntermi kullanacak kişi riski alıyor demektir.RAID-0 Sistemlerde boot sectorün nereye yazılmış olduğu muallaktadır. Genellikle ilk disk seçili olsa bile raid sistemlerle tecrübesi olmayan arkadaşlar, bu sectörü windows recovery bölümünde bile oluşturabilmektedir.
Nerede olduğu bilinmeyen boot sector ve raid kurulum parametreleri kazara hasar görürse, tüm sistem hasar görecek demektir. SSD sistemlerde bu sektörün bazı windows INF dosyaları ile de ilişkili ise (Örneğin bir TEMP klasörü veya rezerved partition) bu bölgenin aşırı yazma silmeden dolayı (windowsun gıbızlatması) külliyen sistem çökecek demektir.
Çöken böyle bir sistemin herhangi bir kurtarma aracı ile kurtarılması pek olası değildir. Çünkü sistemin başı-gıçı belli olmayacağı için, hangi bölgelerin hangi sırayla okunacağı da belli olmayacaktır.
rsimsek' Alıntı:
Yoksa kurulu bir sistemi hdd'den başka bir hdd'ye klonlamakta herhangi bir sorun olmaması gerekiyor.
Hocam burada düz mantık, dediğiniz gibi bozuk olan tabi ki bozuk olarak klonlanır. Ben SSD'lerde hata olduğundan üzerinde değil de bir HDD'ye alarak düzeltmek için o şekilde klonladım. Buradan sonuç alamayınca HDD'ye sıfırdan kurduğumu da defalarca farklı programlarla klonlasam da boot ettiremedim maalesef. Offline olarak ulaşamama gibi bir sorunum olmadı ve yedeklerimi aldım imajı da bir kenarda durmakta.Yanılgı bu cümlededir. Bozuk bir sistemi klonlasan bile bozuk olarak klonlayabilirsin.
Bu konuda yorum yapamayacağım.Önceki mesajda dikkatimi çeken diye bahsettiğim Hiren's Boot Cd 15.2 deki Windows 7 sistem üzerindeki Mini Tool Partition Wizard 7.6 ile görünen farkı, sistemi Windows 10 PE x64 tabanlı Hiren's Boot Cd ile açtığımda aynı programla göremedim. SSD bölümleme tablosu ile HDD bölümleme tablosu aynı görünüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?